Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet yazarına konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında cumhurbaşkanı adayında aradıkları kriterleri sıraladı.

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı kriterlerini şu sözlerle belirtti “Çalmayacak, yolsuzluk yapmayacak... Yalan söylemeyecek... İnsanlara hakaret etmeyecek... Ayrımcılık yapmayacak... En önemlisi de adil olacak. Adalet en önemli sorun. Cumhurbaşkanı mutlaka adil olmalı. Meslek, uzmanlık önemli. Cumhurbaşkanı devleti tanımalı, iktisat bilmeli" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefetin cumhurbaşkanı adayının "egosunu yenmiş ve yetkilerini devretmeye hazır" biri olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ifadesini kullandı.

Pazar gününe dikkat! İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılıyor Pazar gününe dikkat! İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılıyor

CHP lideri ayrıca, “Cumhurbaşkanı, egosunu yenmiş olmalı. Yetkilerini devretmeye hazır olmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu sunucunun SADAT'a neden gittiğini sorması üzerine de "Kaybedeceklerini anladılar, hazırlık içindeler; onu açıkladım. SADAT’a da sandık güvenliği için gittim." şeklinde konuştu.