CHP 38. Olağan Kurultayı'nda yeni genel başkan ve parti meclisi belli oluyor. 

Partinin lider adayı Özgür Özel'in konuşması sonrası CHP Genel Başkanı ve adayı Kılıçdaroğlu söz aldı.

Destici'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel görüşmesine değerlendirme: Bu olumlu bir havadır Destici'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel görüşmesine değerlendirme: Bu olumlu bir havadır

Kılıçdaroğlu'nın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Uzun yıllardır beraber çalışıyoruz. Buna rağmen partinin bir dış politika danışma kurulu olduğunu bilmiyorsa bir arkadaşımız ve o kurulda iki genel başkan yardımcımız olduğunu bilmiyorsa oraya bir soru işareti koymak zorundayım. 

Eleştiriye açığım, benim kadar eleştiriye açık kimse yoktur. PM’de beni eleştiren kimsenin sözünü kesmem, sen de burada söylediklerini, uzun süredir beraber çalışıyoruz, ya keşke yüzüme söyleseydin.

Benim hala ABD'ye, İngiltere'ye neden gittiğimi öğrenmemişse; Türkiye'ye teknoloji getireceğiz, hala bundan haberi olmayan bir kişi varsa ve partide görev yapıyorsa beni dinlemiyor demektir.

Örgütlere gönderilen para; tüzükte yüzde 40 diyor zaten. Yüzde 40 göndermediysek, neden mali rapora evet dediniz? Bu partinin bütün hesapları denetlenir. AYM tarafından denetlenir, Sayıştay tarafından denetlenir. 

Sanki örgüt hiç yok, ben tek başımayım. Olayları çarpıtarak anlatmak doğru değil. Genel başkan sağduyulu olmalı. Özgür kardeşimi severim, uzun süredir beraberiz. Belediye başkan adayı olacağım dedi, oldu. Milletvekili olacağım dedi, oldu. 

Genel başkanlarda çifte standart olmaz. İşin özü budur. Size inanıyorum. Her kuruşun hesabını vermeye hazırız."