Yıllardır verilen kadro sözünün tutulmasını bekleyen KİT işçileri, işlerinde taşeron ve kadrolu ayrımı olmamasını isterken birçok farklı alanda kadro bekleyen meslektaşlarıyla birlikte ayrımsız, fakatsız bir şekilde kadroya alınmayı talep ediyor. 

Kadroya geçmeleri hakkında söz verilen KİT işçileri bir an önce kadroya alınarak kazanılmış haklarına kavuşmayı bekliyor.

KİT taşeron işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. 

KİT taşeron işçileri kadro hakkına kavuşacak!

Geçtiğimiz temmuz ayında kurulan Kamu İktisadi Teşebbüsleri Taşeron İşçileri Derneği, uzun süredir kadroya geçmeyi talep eden KİT işçilerinin sesini yetkililere duyurmak için mücadele etmeye devam ediyor.

KİT-DER Genel Başkanı Hüseyin Taştan, Genel Sekreteri İbrahim Tatlı, Yönetim Kurulu üyesi Hamit Demircan; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a ziyarette bulundu. 

Resim

KİT-DER, ziyareti şu sözlerle anlattı: 

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

Cumhurbaşkanı Yardımcımıza 90 bin KİT taşeron işçisinin selamlarını ve kadro talebimizi ilettik. Kit taşeron işçilerinin müsterih olmasını kadrolarının en kısa sürede verileceğini müjdelemişlerdir. Genel Sekreterimiz İbrahim Tatlı derneğimizin plaketini 90 bin KİT taşeron işçisinin ve ailelerinin şükran nişanesi olarak Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza takdim etmişler, plaketi kendilerine sunarken; efendim tensip buyurursanız çıkacak torba yasada kadromuzun olmasını sizlerden istirham ediyoruz demesi üzerine, kendileri; "Bizzat ilgileneceğim." sözünü vermişlerdir. Yönetim kurulumuzu desteklemek adına Bingöl'de görüşmeye iştirak etmek için toplanan fakat güvenlik tedbirleri gereği içeri alınmayan derneğimiz üyesi bir grup arkadaşımız da Sayın Cevdet Yılmaz'a görüşmemiz bittikten sonra dışarıda tekrar kadro talebimizi dile getirmişlerdir. Burada da Cumhurbaşkanı Yardımcımız; "Arkadaşlar gördüğünüz gibi dosyanız elimde en kısa sürede kadrolarınızı alacaksınız, müsterih olun." demişlerdir.

KİT-DER Yönetim kurulu ve ailesi olarak 90 bin KİT taşeron işçisi kadro alana kadar her alanda haklı davamızın savunucusu olmaya devam edeceğiz. Sizler bizlere olan güveninizi taze tuttuğunuz ve desteklerinizi esirgemediğiniz sürece sahada etkin ve kesintisiz mücadelemiz devam edecektir. Unutmayın ki biz ancak birlikte güçlüyüz...

Görüşmenin ardından aylar geçti ancak KİT taşeron işçilerine kadroya dair resmi makamlardan bir açıklama gelmedi. Kulislerde KİT taşeron işçilerinin kadroya geçirileceğine dair iddialar dönse de yetkililer resmi bir açıklamada bulunmadı. 

Torba yasa için Meclis'te görüşmeler başlayacakken uzun zamandır kadro bekleyen KİT taşeron işçileri de torba yasada kendileri için de bir madde bulunmasını talep ediyor.