Yapımını Gold Film’in, yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği merakla beklenen dizi Kızıl Goncalar dizisi 2.bölümü yayınlanmadan tartışmaların odağında oldu.

Güçlü oyuncu kadrosu ve etkileyici hikayesiyle dikkat çeken dizide Özcan Deniz ve Özgü Namal’a, Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Yakup Turgut, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş, Esma Yılmaz, Zehra Kelleci, Tuana Gizem Uzunlar gibi birbirinden başarılı isimler eşlik ediyor.

Yönetmen koltuğunda Ömür Atay’ın oturduğu, senaryosunu Necati Şahin’in kaleme aldığı ‘Kızıl Goncalar’, 18 Aralık Pazartesi ve her pazartesi saat 20.00’de yayınlanıyor. 

Seküler Atatürkçü Levent (Özcan Deniz) ve tarikat gölgesinde çocuk yaşta evlendirilen Meryem'in (Özgü Namal) hikayesini anlatan dizi ilk bölümü adeta kıyamet kopardı.

Tarikata mensup çocukların küçük yaşta evlendirilmesi, kız çocuklarının okula gönderilmemesi ve Kuran Kursu'ndaki şiddet gibi dizinin ilk bölümündeki pek çok sahne tepki çekti.

Dizi sosyal medyada tartışmalara yol açarken RTÜK inceleme başlattığını duyurdu. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ebubekir Şahin, X (Twitter) hesabından dizinin incelendiğini ifade ederek,  "FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı milyonlarca lira harcanarak yeniden dekore edilen iki mekanındaki çekim izinleri bütün ödemeleri yapıldığı halde iptal edildi. Ardından bir engel de 25 Aralık Pazartesi sabahı geldi. Dizide doktor Levent karakterini canlandıran Özcan Deniz’in hastane sahnelerinin çekildiği Okmeydanı Darülaceze’deki çekim izinleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen talimatla iptal edildi. İkinci kez duran setin çekimleri için yeni mekan arayışı başladı.

Dizinin yayın kanalı olan Fox TV binasının önünde protesto yapıldı. Mil-Diyanet Sen tarafından düzenlenen eylemde "Bizler İslami değerlerimizin iğrenç sahnelere konu edilmesini ve Müslümanların aşağılanmasını asla kabul etmiyoruz." denildi.

Sıla Türkoğlu ve Halil İbrahim Ceyhan çok konuşuldu! Sıla Türkoğlu ve Halil İbrahim Ceyhan çok konuşuldu!

"MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ"

Mil-Diyanet Sen İstanbul Şube Başkan Vekili Muhammet Faruk Gür, yaptığı basın açıklamasında, Kızıl Goncalar dizisinin dini değerlerin ve din görevlilerinin tahkir edilmeye kalkışıldığını ifade etti ve kanal yöneticileri ve konuyla ilgili yetkilileri İslami hassasiyeti olan Müslümanlardan özür dilemeye ve yapılan yanlıştan vazgeçmeye davet etti.

Yapılan açıklamada, (RTÜK) "Ahlak Denetim Kurulu" kurulması istediği dile getirildi ve eklendi: Yetkililerimizi bu konuyu acilen gündeme almaya davet ediyoruz. Çünkü biz, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin tertemiz zihinlerinde din görevlilerimiz hakkında olumsuz algı oluşturulmasına ve milletimizin zihinlerinin ahlaksız yayınlarla ifsat edilmesine asla razı olamayız.