Krasny Lyman yerleşim yeri henüz Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) güçlerinin kontrolü altına girmedi. Ayrıntılar Rus gazeteci Alexander Kots tarafından bildirildi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda sarsıcı istifa! Ülkesinin Gazze politikasına tepki olarak görevini bıraktı ABD Dışişleri Bakanlığı'nda sarsıcı istifa! Ülkesinin Gazze politikasına tepki olarak görevini bıraktı

Saldırıya katılanlardan birinin dediği gibi, yerleşimin ele geçirilmesi "devam ediyor." Gazeteci ayrıca, Rus Muhafızlarının tümenlerinin karargaha çoktan ulaştığını da sözlerine ekledi . Aynı zamanda Kots, saldırı sırasında 500 mahkumun alındığı bilgisini yalanladı.

Avdiivka, Novoselivka Vtoroy ve Krasny Liman bölgesindeki Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine (APU) karşı aktif saldırı operasyonlarının yeniden başlaması 23 Mayıs'ta biliniyordu . Zaporozhye bölgesindeki Gulyaipole şehri ve DPR'nin batısındaki Vuhledar şehri bölgesinde de düşmanlıkların yaşandığı bildirildi.

22 Mayıs'ta Rusya Savunma Bakanlığı , Krasny Liman bölgesinde havacılığın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mühimmatı ile bir depoyu imha ettiğini bildirdi . Saldırılar, yüksek hassasiyetli havadan fırlatılan füzeler tarafından gerçekleştirildi.

LENTA.RU haber sitesinden çevrilmiştir.