Her cuma Show TV ekranlarında yayımlanan Kızılcık şerbeti dizisinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Daha önce kadına şiddetin ön planda tutulduğu sahneler nedeniyle Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verilmişti. Karara yapılan itirazın ardından tekrar ekranlara geri dönen dizi, 14 Mayıs'ta tekrar yayından kaldırıldı.

Dizinin yeni bölümünü merakla bekleyen izleyiciler hiç beklenmedik bir olay yaşadı. Dizi bir anda yayından kaldırılarak "İslamofobi" belgeseli yayınlanmaya başladı.  Ankara İdare Mahkemesi, Kızılcık Şerbeti dizisi hakkındaki yürütmeyi durdurma kararını iptal etti. Yayından kaldırılma kararı dizinin özetinin yayınlandığı sırada geldi. RTÜK diziyi yayından kaldırma gerekçesi olarak, "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez" ilkesini gösterdi.

Show TV'den açıklamada da, "Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun 2023/12 sayılı toplantısında alınan 15 No'lu kararı uyarınca, "Kızılcık Şerbeti" dizimizin yayını durdurulmuş ve yerine RTÜK tarafından kanalımıza yayınlanmak üzere gönderilen belgeseller yayına alınmıştır." ifadelerine yer verildi. Bunun üzerine Müjde Uzman, Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Barış Kılıç, Ceren Karakoç, Evrim Alasya ve Demet Özdemir gibi isimler yaşan olaya sosyal medya hesaplarından peş peşe paylaşım yaparak tepki gösterdi.

'Bahar' dizisine bomba oyuncu! Sevilen komedyen konuk oluyor 'Bahar' dizisine bomba oyuncu! Sevilen komedyen konuk oluyor