Her cuma Show TV ekranlarında yayımlanan Kızılcık şerbeti dizisiyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kızılcık Şerbeti'nin daha önceki bölümü, yayından kaldırılarak yerine islamfobi belgeseli yayınlanmıştı. RTÜK'ün diziyi yayından kaldırma gerekçesi de, "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez" ilkesiydi.

RTÜK'E TEPKİLER YAĞDI

Dizinin yayından kaldırılmasının ardından hem dizinin oyuncularından hem de ünlü isimlerden RTÜK'e tepkiler yağmıştı. Son zamanlarda ünlülerden destek mesajı alan Kızılcık Şerbetine, bu sefer de Serenay Sarıkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ’un başrollerini paylaştığı Aile dizisinden destek geldi. Başrollerini Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Barış Kılıç gibi ünlü isimlerin paylaştığı Kızılcık Şerbeti dizisi yayınlanmazken, Aile dizi Kızılcık Şerbeti'ne atıfta bulundu. 

Kızılcık Şerbeti

Aile dizisinin yeni bölümünde Tugi ve İskoç arasında geçen konuşmada Kızılcık Şerbeti’ne atıfta bulunuldu. Akşam dizisi olduğunu söyleyen Tugi'ye İskoç'un hangi dizi olduğunu sorması üzerine Tugi'nin Kızılcık Şerbeti yanıtını vermesi ve telaşlanan İskoç'un "O bu akşam mı? Kirvem hadi çabuk hadi" demesi sosyal medyada gündem oldu.

Nihal Candan sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edildi Nihal Candan sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edildi