UEFA Konferans Ligi’nde yarın akşam Liechtenstein’ın Vaduz takımı ile geçen hafta oynanan ve 1-1 biten mücadelenin rövanşına çıkacak Konyaspor’un UEFA karşılaşmalarının oynanması tehlikeye girdi.

Konya’da düzenlenmekte olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış töreni nedeniyle zemin üzerinde günler süren hazırlıklar ve ardından gerçekleştirilen tören sonrasında Konyaspor’un maçlarını oynadığı Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nun zemini maç yapılamaz hale geldi. 

Sahanın büyük oranda tahrip olması Konyaspor’un özellikle Avrupa iç saha maçlarını ciddi şekilde tehlikeye atabilir. 

Vaduz maçının kararını İspanyol hakem verecek

UEFA’nın stadyum altyapı talimatının saha koşullarını belirleyen beşinci maddesinin birinci fıkrası stadyumun sahasının düz ve bakımlı olması, IFAB kurallarına uyması (çizgiler) ve sahanın tamamının yeşil olması gerektiğini belirtiyor. 5. maddenin beşinci fıkrası ise UEFA müsabaka sezonu boyunca tüm maç günlerinde sahanın oynanır durumda olmasının şart olduğunu hükme bağlıyor. 

Elemelere katılarak Avrupa vizesi alan takımların statlarını eleme maçları başlamadan denetleyen UEFA'nın ardından maç öncesi hakemler de sahayı kontrol ediyor.

Konyaspor'un sahasını kontrol ederek karar verecek olan hakem ise İspanyol hakem Guillermo Cuadra Fernandez olacak. 

Fenerbahçe YDK seçiminde oy verme işlemi sona erdi Fenerbahçe YDK seçiminde oy verme işlemi sona erdi

Konyaspor para cezası mı alacak?

Konyaspor maça 48 saat kala mümkün olduğunca sahayı oynanır hale getirmeye çalışmak zorunda. İspanyol hakem maçın oynanması yönünde karar alsa bile UEFA temsilcisi ile birlikte bunu büyük olasılıkla raporunda belirtecektir. Bu da Konyaspor’a bir para cezası kesilmesi anlamına geliyor.

Zemin yenileme için Dünya Kupası arası beklenecek

Stadyumun çimlerinin yenilenmesine başlanması için en yakın tarih ise 30 Ekim. 14 Kasım'da başlayacak Dünya Kupası arası öncesinde iki maçın fikstür gereği deplasmanda oynanacak olması Konya ekibine 2 hafta daha zaman kazandırıyor. 25 Aralık'ta aranın ardından Alanyaspor ile iç saha maçı oynayacak olan Konyaspor'un çimlerin yenilenip oturması için yaklaşık 2 ay bir zamanı olacak.