Dünya

Koronavirüs kâbusu bitmiyor: DSÖ'den yeni dalga uyarısı

Dünyayı 2019'dan beri etkisi altına alan ve gündemden düşmeyen koronavirüs salgınında yeni bir gelişme yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Kovid-19'un Avrupa'da yeniden tırmanışa geçtiğini belirterek salgında yeni bir dalganın yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Abone Ol

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa Hastalık Koruma ve Kontrol Merkezi (EDCD), Kovid-19'un Avrupa'da yeniden tırmanışa geçtiği ve salgında yeni bir dalganın yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Euronews'te yer alan habere göre; DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge ve ECDC Başkanı Andrea Ammon bir ortak açıklama yaparak "Her ne kadar bir yıl önceki durumda olmasak da, Kovid-19 pandemisinin sona ermediği açık" dedi.

Avrupa'da hastalığın yeniden tırmanışa geçtiğine dair işaretler görmeye başladıklarının altını çizen yetkililer bunun yeni bir dalga başladığının habercisi olabileceğini kaydetti.

DSÖ'nün bölgesel verilerine göre Avrupa'da 2 Ekim'de sona eren hafta içinde Kovid-19 vakalarında bir önceki haftaya göre yüzde 8'lik bir artış görüldü.

Bu sayı Avrupa Birliği'nde yaklaşık bir buçuk milyon yeni vaka anlamına geliyor. AB ülkeleri ve İngiltere'de Kovid-19 dolayısıyla hastaneye yatanların sayısında da artış görüldüğüne dikkat çekildi.

Öte yandan yetkililer, mevsimsel grip salgınında artış beklenen bölgede hem Kovid-19, hem de grip aşısı olunmasını çağrısında bulundu.