Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'ye gelecek olan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

Görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa dair son gelişmeler değerlendirilecek. Ayrıca 17 Temmuz'da süresi dolacak olan Tahıl Koridoru Anlaşması'da ele alınacak.

Kremlin Sarayı'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy arasında gerçekleşecek görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Görüşmenin sonuçlarını yakından takip edeceklerini bildiren Kremlin, "Ankara ile yapıcı ortaklık ilişkilerimiz devam ediyor. Bu ilişkilere değer veriyoruz ve Türk tarafından karşılıklılık hissediyoruz. Bu nedenle Sayın Erdoğan ile Sayın Zelenskiy arasında ne konuşulacağını elbette merak edeceğiz. Bu, önemli." açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Zelenskiy ile görüşmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmeside gerçekleştirebileceğini söyledi.

Silahlı saldırıda yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun durumunda yeni gelişme! Silahlı saldırıda yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun durumunda yeni gelişme!

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın kendileri ile ilgili kısımlarının yeterince uygulanmadığını düşünen Rusya, anlaşmanın uzatılmasına sıcak bakmıyor.