Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kredi borçlarına ilişkin tahsilatta sadece anaparanın tahsil edileceğini açıklamasının ardından gözler sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi.

Üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs şarampole yuvarlandı! Çok sayıda yaralı var Üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs şarampole yuvarlandı! Çok sayıda yaralı var

Milyonlarca mezun öğrenci tarafından merakla takip edilen bu haberin ardından akıllara borcunu geçmiş dönemde enflasyon farkıyla birlikte ödeyen kişilere aradaki farkın iade edilip edilmeyeceği konusu geldi. 

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre bu düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı günden itibaren geçerli olacağını ve tahsilatın durdurulacağını kaydeden AK Parti kurmayları “Torba kanununa eklenecek bir madde ile düzenleme yapılır. Meclis 1 Ekim’de açıldığı için yapılacak çalışma o zamana kadar hazırlanacak. Ancak bu süreçte Maliye Bakanlığı tahsilatı durdurabilir. Yapılacak çalışma geçmişe yönelik bir düzenleme olmaz, geleceğe yönelik olur. Tahsilat bu şekilde sağlanır” değerlendirmesinde bulundu.