TRABLUS (AA) - Libya'nın başkenti Trablus'ta bu sene üçüncüsü düzenlenen "Libya Gıda Fuarı" sektördeki yerli ve yabancı birçok firmayı bir araya getirdi.

Fuara, aralarında 12 Türk firması olmak üzere toplam 132 şirket katıldı.

Fuara Diyarbakır'dan katılan bakliyat firması temsilci Canan Sunay, AA muhabirine, fuara katılma amaçlarının Türk mercimeğini Libya pazarına açmak olduğunu söyledi.

Sunay, "Geçmişte Türk mercimeği Mağrip ülkelerinde talep edilen bir üründü. Son zamanlarda biraz uzaklaşıldı. Fuarda da hedefimiz Türk mercimeğini tekrar Libya pazarına satmak." diye konuştu.

- Türkiye ve Libya arasındaki olumlu ilişkiler ticarete de yansıyor

Fuara İstanbul'dan katılan depolama sistemleri firması temsilcisi Saniye Kurt, Libya ile uzun yıllardır çalıştıklarını ve her yıl müşteri ziyaretleri kapsamında ülkeye ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Fuara katılma amaçlarının mevcut müşterilerine yenilerini eklemek olduğunu aktaran Kurt, "Buranın belli başlı firmalarıyla zaten çalışıyoruz. Bizim buraya gelmemiz onlara daha fazla güven veriyor. Hiç Libya'ya gelmeyen firmalardan teklif bile almıyorlar. Bu da bizi avantajlı bir hale getiriyor." dedi.

Libya ve Türkiye arasındaki olumlu ilişkilerin ticarette olumlu etkilerinin olduğunu kaydeden Kurt, "Libya'da benim en çok gözlemlediğim olay Türklerin seviliyor olması, ilişkilerin iyi olması. Umarım önümüzdeki dönemde Libya ile ilişkilerimiz olumlu yönde artacaktır." ifadesini kullandı.

Rekabet Kurumu'ndan Google'a ceza geldi Rekabet Kurumu'ndan Google'a ceza geldi

- Türk firmaları yoğun ilgi gördü

Fuara Gebze'den katılan plastik firması temsilcisi Cumhur Filik, fuarın başarılı geçtiğini dile getirdi.

Hem Türkiye'den hem de çevre ülkelerden birçok katılımcının fuarda boy gösterdiğini vurgulayan Filik, "Türk firmaları olarak fuarda ilgi topladığımız aşikar, buraya gelmek de kolay, Türk mallarına karşı büyük bir ilgi var." sözlerini sarf etti.

17 Mart'ta sona erecek fuarın açılışını, 13 Mart'ta Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yapmıştı.

Kaynak: aa