Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerin ardından Liman İş Sendikası Mersin Toroslar bölgesindeki ekibi canla başla çalışmalarını sürdürüyor.  Liman İş Sendikası, ülkemizde yaşanan bu zor dönemde yardımlaşmanın önemine dikkat çekti. 

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Liman-İş Sendikası Mersin Toroslar'da depremzedeler için konaklama merkezi kurdu. 100 kişilik Liman İş Sendikası üyeleri,  depremzedelerin kalacağı konaklama merkezinin eksiklerini tamamlamak için gece gündüz demeden çalıştı. 

Spor salonunun tüm eksiklerini sendikanın işçileri kendi elleriyle tamamladı. 

Depremden zarar gören vatandaşlar için hazırlanan mont, bot, eldiven, iç giyim gibi giysilerin yanında battaniye, uyku seti, ısıtıcı tüp, powerbank, çocuk bezi, temizlik malzemeleri ve gıdadan oluşan yardım malzemeleri Mersin'deki merkeze ulaştırıldı. 


Gelen yardım tırlarındaki koliler ekip çalışmasıyla birlikte hızlıca yardım merkezine taşındı.

Hummalı bir çalışmayla koliler kategorilerine göre ayrıştırıldı.

Depremzedelerin kullanacağı yatak ekipmanları Liman İş Sendikası üyeleri tarafından tek tek paketlendi.

Vakıfay Derneği, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Enerji İşçileri Sendikası ve Öz Petrol İş Sendikası da konaklama evine su yardımında bulundu.

Beraberinde Vakıfay ve Sendikalar, depremden zarar gören tüm vatandaşların yanında olduklarını desteklerine de devam edeceğini belirtti.

Mersin Toroslar'daki Hasan Akel Lisesindeki spor salonu kısa süre içerisinde depremzelerin yaşayabileceği bir alan haline getirildi. 

Liman-İş Sendikası, Mersin Toroslar Hasan Akel Lisesinin spor salonunda yüzlerce yatak kurarak depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşıladı. #DEPREMANI #SONDAKIKA pic.twitter.com/09XD3ZnqqB

— İşçi Haber (@iscihaber) February 16, 2023

Ayrıştırılan  kıyafetler için ayrı bir oda hazırlandı. Kadın, erkek ve çocuk kıyafetleri başta olmak üzere tek tek ayrıldı. Depremzedeler ihtiyaçlarına göre istedikleri kıyafetleri alabilmeleri için hizmete sunuldu. 

Depremden etkilenen çocuklar unutulmadı ve onlar için aktivite yapabileceği bir oyun odası hazırlandı. 

Liman-İş Sendikası, depremden etkilenen çocuklar için oyun yeri hazırladı. #TürkiyeTekYürek#50milyar#115milyar#ortakyayın
Acun
Vergiden
Tansu Çiller#bağış pic.twitter.com/pyvKD6w8hf

— İşçi Haber (@iscihaber) February 16, 2023

Liman- İş Sendikası sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

@limanis63 MİSAFİRLERİMİZ iİÇİN HAZIRIZ #dayanışmayaşatır ♬ Night Trouble - Petit Biscuit