İngiltere Premier Lig 31. hafta karşılaşmasında Manchester United'a konuk olan Liverpool, ilk yarıda adeta sahadan sildiği rakibi karşısında 1 puanı zor kurtardı ama liderlik koltuğunu kaptırdı. Liverpool, öne geçtikten sonra geriye düştüğü maçta sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Mücadelenin 23. dakikasında, Luis Diaz'ın jeneriklik vole golüyle 1-0 öne geçen Liverpool, ilk 45 dakikada 'Kırmızı Şeytanlar'ın kalesine 14 şut çekti. Ev sahibi United ise, hiç şut çekemediği ilk yarıda rakibine karşılık veremedi.

Ancak ikinci yarıda maçın senaryosunu değiştiren gol Bruno Fernandes'ten geldi. Savunmanın hatalı pasında araya giren Portekizli futbolcu, kaleci Kelleher'in önde olduğunu görünce orta sahadan gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve 50. dakikada skoru 1-1'e getirdi.

Trendyol Süper Lig’in 34 haftalık görünümü Trendyol Süper Lig’in 34 haftalık görünümü

İlk şutunda golü bulan Manchester United, Kobbie Mainoo'nun ayağından bulduğu ikinci şutunda da ikinci golünü atarak 2-1 öne geçti. United'ın genç yıldızı, ceza sahası dışından mükemmel bir vuruşla Manchester United'ı 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

İlk yarıda kusursuza yakın bir maç çıkartan Liverpool, üst üste yediği gollerle neye uğradığını şaşırırken, Harvey Elliot'ın kazandırdığı penaltı takımına nefes aldırdı. Dakika 84'te penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Mohamed Salah, hata yapmadı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Liverpool son dakikalarda üçüncü gol için yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince, mücadele 2-2 beraberlikle sona erdi. Bu sonuçla 71 puana ulaşan Liverpool, liderlik koltuğunu aynı puandaki Arsenal'e averajla kaptırmış oldu.

Galibiyet hasreti üç maça çıkan Manchester United ise, 49 puana ulaştı.