Genel af hakkında flaş bir gelişme yaşandı. 14 Mayıs seçimleri sürecinde sonunda hükümet harekete geçti ve genel af için hazırlıklara başladı. Peki genel af ne zaman çıkacak? Genel aftan kimler faydalanabilecek?

14 Mayıs seçimlerinin iktidar için oldukça zor geçeceği tahmin edilirken son günlerde duyurulan vaatlere genel af konusunun da ekleneceği öne sürüldü. 

İktidara yakın yorumlarıyla öne çıkan Gazeteci Cem Küçük, konu hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Katıldığı televizyon programında seçim sürecini ilgilndiren konuşma yapan Küçük, iktidarın oylarının bıçak sırtı bir seviyede olduğunu, bu nedenle de hem EYT düzenlemesi hem de genel af konusunda bir hamle de bulunacağına dair duyumlar aldığını belirtti.

GENEL AF ÇIKACAK MI?

Atatürk'ü temsil eden bayrak Samsun'da karaya çıkarıldı Atatürk'ü temsil eden bayrak Samsun'da karaya çıkarıldı

Cem Küçük'ün genel af konusundaki ifadeleri sonrası mahkumlar ve mahkum yakınları genel af ne zaman, genel af çıkacak mı gibi sorulara cevap aramaya başladı.

Küçük, açıklamalarının duyum olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Cezaevi mahkumlarıyla ilgili genel af gelebilir. Bugün Ankara'da sabah programımızda böyle bir haber aldık, bazı AK Partili yetkili isimler bu konuşuluyor dediler, kesin bir şey yok. BAĞ-KUR ve SGK'yı eşitleme, 5000 prim gün yıllara dağıtıldı, bununla ilgili belki birleştirme... Bayram bitene kadar bu vaatlerin ardı arkasının geleceğini düşünüyorum. Bu son söylediklerim duyumdur."