EYT Federasyonu Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, ETV’de Şebnem Arda Boğa’nın sorularını yanıtladı.

Özüpak, EYT meselesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

3 GÜN İÇİNDE YİRMİ ÜÇ GÖRÜŞME YAPTIK 

Pazar günü Ankara’ya gittik çünkü sabah sekizde programımız başlıyor akşam altıya kadar programımız sürdüğünden dolayı Pazar gününden gidip dinlenerek çalışmaya başladık çünkü siz de takdir edersiniz ki bir günde Ankara gibi yerde 9 ayrı randevuya yetişebilmek çok zordu ama biz hiç birini aksatmadık. Hatta bazı genel başkanlar bizi bekletti ama biz yine de görüşmelerimizi yaptık ben çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. 3 gün içinde yirmi üç görüşme yaptık ve bütün genel başkanlarla temas ettik. AK Parti genel merkeze ve Erdoğan’a ve bazı kurum yöneticilerine davetiyelerimizi bıraktık oradan Beştepe’ye geçtik. Beştepe’de Sayın Cumhurbaşkanımıza Cumhurbaşkanı olarak davetiyemizi ilettik. Bütün genel başkanlar bizi saygı ve sevgi ile karşıladı. Bu programda bütün genel başkanları orada bulabilmemiz de müthiş bir olay. Üç günde bu programı bir sekreteryalarla bir sürü insanlarla oluşturmaya kalksanız yetiştiremezsiniz. Arzu Başkanı’ma buradan çok teşekkür ediyorum. Çok çaba harcadı iki hafta önce başladı çalışmalara İki hafta sonra programlarımız oturmaya başladı. Hatta bir kaç partiden randevu alamamıştık. O randevuları görüşmeler sırasında telefon trafiğiyle aldı. Buradan ona bu çabasından dolayı çok teşekkür ediyorum.

KILIÇDAROĞLU BİZİM İÇİN MİTİNGİ ERTELEDİ

Biz tüm siyasi partileri aynı eşitlik ilkesi içinde davet ettik. Hiç birine ayrıca önem vererek bir çabamız olmadı. Hepsine aynı saygı sevgiyle yaklaştık. Biz kendisine hiç davetiye uzatmadan bize dönüp “Çocuklar ben orada olacağım” diyen Meral Hanım oldu. Biz kendisine davetiye vermeden daha önceki görüşmelerimizde bize olumlu sinyaller vermişti. Bundan dolayı Meral Hanım’ın geleceğim demesiyle beraber diğer genel başkanların da geleceğini düşünüyorum. Ben Kemal Bey’den de çok umutluyum. Biz iki hafta önce genel başkan yardımcılarıyla görüşmeye gittiğimizde Yardımcılarıyla mitingi nasıl organize edebiliriz nasıl partilerle beraber eş değer olarak sorun çıkmadan yapabiliriz diye gittiğimizde, 15 Mayıs’ta CHP’nin Bursa’da miting yapacağını öğrendik. Sayın Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı’ya o tarihte başvurumuzu yaptık. Bundan dolayı da bize destek olun dediğimizde hemen telefonunu açtı mitingi erteleyelim bir hafta sonraya alalım diye bizim mitingimize destek vermiş oldu. Son görüşmemizde de Kemal Bey bizim 15 Mayıs’taki mitingimize ” Bu mitingi EYT’liler için iptal ettik.” dedi. Bundan dolayı da ben Kemal Bey’in o tarihi boş bırakarak bizimle beraber olacağını düşünüyorum. Bununla beraber Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül, Mustafa Destici, Ümit Özdağ bu genel başkanların da yüzde yüz geleceğini düşünüyorum. Ben orada EYT’nin gerçekten farklı bir konjonktüre geleceğini düşünüyorum. Hak aramanın yanında tüm siyasi partilerin bir arada olmasını da sağlayacak bir kapasiteye geldiğimizi düşünüyorum.

AKBAŞOĞLU’YLA GÖRÜŞMELERİ ÖNEMSİYORUM

Bakanın ağzıyla cevap vereyim. Bakanımız ne dedi. Siyasilerin görevi konuşmak onlar görevini yapar halkın nabzını tutar. Siyasinin görevi nedir halkı doğru bir şekilde bilgilendirmek. Ben bundan dolayı Akbaşoğlu’yla görüşmeleri önemsiyorum AK parti üzerinden mağduriyetinin bitmesi taraftarıyım neden AK Partiye gidiyorsunuz neden MHP’ye gidiyorsunuz diye bizi yadırgayan eleştiren çok büyük bir kitle de var. Yerinizi belirleyin diyenler var. Bayağı büyük bir kitleden bu eleştiriyi alıyoruz. Bütün partilere aynı eşitlikte hareket edeceğiz Biz gerçekten bir tarafta değiliz. Biz de yarın bırakacağız biz de yorulduk Staj mağdurları Genel Sağlık Sigortası mağdurları var. Ben Ankara’ya giderken emeklilerle görüşmek istedim sekize bölünmüşler emekli sendikaları. Ama artık herkes siyasallaşmış, biz siyasi hareket etmiyoruz.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz