Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) bulunan Avvakum Manastırı, son günlerde rahiplerinin yolsuzluk ve cinsel saldırı suçları ile gündeme geliyor.

Rum Sigma TV tarafından ele geçirilen videoda, başkent Güney Lefkoşa'nın Fterikoudi köyünde bulunan Osiou Avvakum Manastırı'nda bir rahibin temizlik yapan kadını bağırarak darbettiği görülüyor. 

Yaşanan olayın ardından, kadının yere düşmesi üzerine diğer din görevlileri araya giriyor fakat kızgınlığı geçmeyen rahip elindeki kemerle temizlikçiye vurmaya devam ediyor. Sosyal medyada hızla yayılan videoda rahibin ettiği küfürler ve kadının ağlama sesi net olarak duyulabiliyor.

Videonun hızla yayılmasının ardından manastırdaki şiddete hem basından hem de sosyal medyadan büyük bir tepki geldi.

SORUŞTURMA ADLİ MAKAMLARA İNTİKAL ETTİ

Yaşanan olayın ardından, Temizlikçi kadına şiddet uygulayan manastırın rahipleri hakkında Kıbrıs Ortodoks Kilisesinin önceden başlattığı yolsuzluk ve cinsel saldırı soruşturması da adli makamlara intikal etti.

Yeni Kaledonya'daki şiddet olaylarına Uluslararası Af Örgütü'nden çağrı Yeni Kaledonya'daki şiddet olaylarına Uluslararası Af Örgütü'nden çağrı

Rum basınından edinilen bilgilere göre, Osiou Avvakum Manastırı'ndaki tüm olayları araştırmak için 2 ağır ceza yargıcı atandı.

MANASTIR GEÇİCİ OLARAK KAPATILMIŞTI

Geçen hafta başlatılan soruşturmada, GKRY'nin Fterikoudi köyündeki Osiou Avvakum Manastırı'nda görevli 2 rahibin eşcinsel ilişki yaşadıkları, kiliseye gelen kadınlara cinsel saldırıda bulundukları, videoya kaydettikleri, manastırda kayıtsız 800 bin avro para bulundurdukları ve yolsuzluk yaptıkları iddiaları yer alıyordu. 

Tüm bu iddialar neticesinde manastır geçici olarak kapatılmıştı.

(TRT Haber)

Editör: Öznur Kaya