Dünya çapında milyonlarca insan bu gece Facebook, WhatsApp ve Instagram'a erişmek için mücadele ediyor. Kesinti şu ana kadar neredeyse dört saat sürdü, ancak çok daha uzun süre devam edebileceğine dair korkular var. Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olan Facebook kesinti için özür diledi, ancak kesintiye neyin neden olduğu hakkında çok az şey açıklandı.

Facebook hisseleri %5,7 oranında düşerek sosyal medya devinin şimdiye kadarki piyasa değerinden 50 milyar dolardan fazla değer kaybetti.

Facebook CTO'su Mike Schroepfer, tweet attı : "Şu anda Facebook destekli hizmetlerin kesintilerinden etkilenen herkesten *içten* özür dilerim. Ağ sorunları yaşıyoruz ve ekipler mümkün olduğunca hızlı bir şekilde hata ayıklamak ve geri yüklemek için çalışıyor."

Kesintinin nedeni henüz doğrulanmazken, San Francisco merkezli Cisco şirketi ThousandEyes, bunun bir Alan Adı Sunucusu (DNS) hatası olarak bilinen şeyden kaynaklandığını söyledi.

Downdetector'a göre, WhatsApp ile ilgili rapor sayısı 17.00'den hemen önce 75.600'e ulaştı.

Hisseleri rekor değerinde düşüş yaşandı

Mark Zuckerberg'in sosyal devi Facebook 58.000 raporla zirveyi geride bırakırken, Instagram ile ilgili 30.800 rapor alındı. Ancak raporlara göre, diğer web siteleri arızalı görünüyor ve bu da kullanıcıların hizmetlerine erişememesine neden oluyor.

Whatsapp Twitter'da şunları söyledi: "Şu anda bazı kişilerin WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız.

“İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buraya bir güncelleme göndereceğiz. Sabrınız için teşekkürler."

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Süleymaniye'deki gaz sahasına ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Süleymaniye'deki gaz sahasına ilişkin açıklama

Instagram şunları söyledi: “Instagram ve arkadaşlar şu anda biraz zor zamanlar geçiriyor ve bunları kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın, biz varız.”

İlginizi çekebilir