Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin, artan enflasyon ve hayat pahalılığına karşı, ek zam ve çalışma koşullarında iyileştirme talebiyle başlattığı grevlerin 23. gününde, Mata işvereni tarafından işçi kıyımı yaşandı.

Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır

650 SENDİKALI İŞÇİ İŞTEN ÇIKARTILDI

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi yaklaşık 650 Mata işçisi, patronlar tarafından işten çıkarıldı. İşten çıkarıldıklarını SMS ile öğrenen Mata Otomotiv işçileri fabrikanın önüne gelerek eylemlerini sürdürdü.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, işten atılan işçilere KOD-46'nın uygulandığını ve bu durumdan dolayı işçilerin tazminat alamayacağını söyledi. T

İŞÇİLER HAKLARINI ALMAYA KARARLI

Fabrikanın önünde eylemlerini sürdüren Mata işçileri mücadelede kararlı olduklarını, talepler yerine getirilene ve atılan işçiler, işlerinin başına dönünceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiler.

İŞVEREN YENİ İŞÇİ ALIMINA BAŞLADI

650 işçiyi tazminatsız bir şekilde işten çıkartan Mata Otomotiv İŞKUR üzerinden işçi alımı başlattı. Umut-SEN tarafından yapılan paylaşımda, İŞKUR üzerinden Mata Otomotiv'in 22.03.2023 tarihinde yeni personel alımı için iş mülakatı yapacağı açıklandı.

mata işçisi