Meclis Başkanlığı'na son olarak aralarında Meclis Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de bulunduğu 5 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin 7 dosya sunuldu. Böylece toplam fezleke sayısı 752'ye çıktı.

Dosyaların 31 Mart'taki yerel seçimden sonra Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun gündemine gelmesi bekleniyor.

EN ÇOK DOSYA DEM PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDE 

Fezlekeler arasında en çok DEM Parti milletvekillerine ait dosyalar bulunuyor. DEM milletvekilleri için güncel olarak toplam 522 fezleke komisyonda.

"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiaları gerçeği yansıtmıyor "Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Hakkında dokunulmazlık dosyası bulunan DEM Parti'liler arasında, Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da yer alıyor.  En çok fezleke ise Mardin milletvekili Salihe Aydeniz hakkında. Yine DEM Parti milletvekilleri Sezai Temelli ve Berdan Öztürk de haklarında çok sayıda fezleke olan vekiller arasında bulunuyor.

'TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI' İLK SIRADA 

Fezlekelere gerekçe olan suçlar da dikkat çekiyor. İsnat edilen suç türlerine göre ilk sırada 'terör örgütü propagandası' yer alıyor. 'Görevi kötüye kullanma', 'suçu ve suçluyu övme', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'silahlı terör örgütü üyeliği', gibi birçok suç da fezlekelere konu oldu.