Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçici işçilere kadro konusunda önemli açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki 35 bin personel ile diğer kurumlardaki 20 bin işçi için düzenlemelerin yapılacağı bildirildi. Geçici işçilere kadro verilmesi, iş sürelerinin tam zamanlı olarak düzenlenmesi ve iş güvencesi talepleri, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın masasında değerlendirilmekte.

Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü

TYP İŞÇİLERİ SON DAKİKA

Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında binlerce çalışan, İŞKUR üzerinden kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaya başladı. Ancak bu program, birçok dezavantaj barındırıyor. Çalışanlar genellikle 6 veya 9 aylık sürelerle sözleşmeli olarak çalıştıkları için sözleşmeleri bittiğinde işsiz kalabiliyorlar. Ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde TYP işçilerinin mağduriyetleri arttı ve psikolojik sorunlar yaşayanlar dahi oldu.

MECLİS'E YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görevinden ayrılmadan önce taşeron işçilere kadro verileceği yönünde açıklama yapmıştı. Bu süreçte mağduriyet yaşayanların geride bırakılmaması düşünülüyor ve taşeronlara kadro verilirse TYP çalışanlarına da kadro verilmesi planlanıyor. Gözler şu an Çalışma Bakanlığı'na çevrilmiş durumda.

TBMM'ye taşerona kadro verilmesi yönünde yeni bir düzenleme için çalışmaların son aşamada olduğu ve Meclis'in açılmasıyla birlikte düzenlemenin yasalaşarak yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen TYP çalışanları seslerini duyurduğunda, TYP konusunda yeni bir çalışma yapılabilir.