Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yüksekköy Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Ozan Bozdoğan'ın seçim çalışmalarında kullandığı park halindeki minibüse pompalı tüfekle ateş açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu adını tarihe Gazze kasabı olarak yazdırmıştır Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu adını tarihe Gazze kasabı olarak yazdırmıştır

Bozdoğan, bir programa katılmak üzere o bölgeye gitmişti. Akşam saatlerinde gerçekleşen olayda yaralanan olmadı. 

Saldırının ardından, ihbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak üzere çalışma başlattı. 

Ayrıca Memleket Partisi'nin adayı Bozdoğan'ın babası Memleket Partili mevcut Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da saldırının ardından hızla bölgeye ulaştı ve incelemelerde bulundu. 

ÇELİK YELEKLE GÖRÜLDÜ

Öğrenilenlere göre, Haluk Bozdoğan'ın saldırı sonrasında bir mahalle toplantısına gittiği ve üzerinde çelik yelek bulunduğu aktarıldı.

Ayrıca, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın bir yıl önce tehdit edildiği öğrenildi. Olayın ardından Bozdoğan'ın dönem savcılığına suç duyurusunda bulunduğu biliniyor.

"SALDIRILARINIZA, ALÇAKLIĞINIZA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Saldıya ilişkin Memleket Partisi yaptığı yazılı açıklamada, "Tarsus Belediye başkan adayımız Ozan Bozdoğan'ın aracına silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Belediye başkan adayımızın sağlık durumu iyidir. Bu kurşunlar yalnızca Memleket Partisi'ne ve adayımıza değil, demokrasimize ve Tarsus halkının iradesine karşı sıkılmıştır. Bu alçakça saldırıyı yapanlar ve yaptıranlar derhal yakalanmalıdır. Saldırılarınıza, baskılarınıza ve alçaklığınıza asla boyun eğmeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.