Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği bir görüşme düzenledi. Bu görüşmede Memur-Sen, Kamu İşveren Heyeti'nin yaptığı iki zam teklifini kabul etmedi. Toplu sözleşme süreci sona yaklaşırken ve hükümetin üçüncü zam teklifi beklenirken elim bir olay yaşandı.

Memur-Sen'in toplu sözleşmeden sorumlu ismi Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında müzakereler sırasında kalp krizi geçirdi. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, Tonbul, 20.08.2023 pazar günü 22.30 civarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında devam eden 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri sırasında rahatsızlandı. Bilkent Şehir Hastanesine götürülen Tonbul, kalp krizi teşhisiyle tedavi altına alındı. Tedavisi hastanede devam eden Tonbul'un, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Her 100 vize başvurusundan 16’sı reddediliyor Her 100 vize başvurusundan 16’sı reddediliyor

Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama Geldi

Memur-Sen'den Tonbul'un sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi. Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Toplu Sözleşme müzakereleri sırasında yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan ve tedavisi süren Toplu Sözleşmeden sorumlu Memur-Sen Genel Başkan Yardımcımız Hacı Bayram Tonbul'a acil şifalar diliyor, ailesine ve teşkilatımıza geçmiş olsun diyor, dua bekliyoruz." denildi.

Bakan Işıkhan'dan Geçmiş Olsun Mesajı Yayınladı 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden kalp krizi geçiren Hacı Bayram Tonbul'a geçmiş olsun dileklerini sundu. Bakan Işıkhan, "Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hacı Bayram Tonbul’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Rabbim’den acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.