Üye sayısı her geçen gün artan ve 11 sendikayı bünyesinde barındıran Memur Sendikaları Konfederasyonu Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonudur.

Genç Memur-Sen, Kadınlar Komisyonu, Emekli Memur-Sen ve Engelli Çalışanlar Komisyonu ile çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdüren Memur Sendikaları Konfederasyonu son yıllardaki hızlı yükselişi ile 1 milyon 10 bin 298 üyeye ulaşmıştır.

 

Memur Sendikaları Konfederasyonu komisyonlarının ulusal bazda yaptığı çalışmaların yanı sıra , geçen 57 ülkeden 100'e yakın konfederasyonla yapılan anlaşma gibi bir çok uluslarası işbirlikli anlaşmalara da imza atmaktadır.

 

MEMUR SENDİKALARI KONFEDERASYONU YÖNETİM KURULU

Nisan 2015'de yapılan Memur-Sen Konfederasyonu 5.Olağan Genel Kurulu itibariyle Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığını aynı zamanda Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yürütmektedir. Yönetim Kurulu’nda ayrıca Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen, Hacı Bayram Tonbul ve Levent Uslu görev yapmaktadır.

 

 

MEMUR SENDİKALARI KONFEDERASYONU’NUN KURULUŞU

9 Haziran 1995 tarihinde kurulan Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun ilk adımları , 14 Şubat 1992 tarihinde Eğitimciler Birliği Sendikası'nın kurulmasıyla atılmıştır. Sendikalaşmaya önderlik eden isim muhafazakar şair ve düşünür M. Akif İnan’dır. Eğitimciler Birliği Sendikası'nın hemen ardından Birlik Haber-Sen, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Enerji Bir-Sen, Kamu Büro-Sen, Öz Büro- Sen ve Tok-Sen kurulmuştur.

Memur-Sen’in kuruluş amacını şu şekilde belirtmektedir. "Memur-Sen Konfederasyonu üyesi sendikalar, manevi değerlere saygıyı, hak ve hukuk kaidelerine bağlılığı temin, çalışma barışını tesis etmeyi, adil ücret sistemini getirip alın terini değerlendirmeyi, işveren bakanlıkların sorunlarının çözülmesi ile çalışma imkanı ve veriminin artırılması için her türlü gayreti sarf etmeyi ana gaye ittihaz etmiştir."

 

MEMUR SENDİKALARI KONFEDERASYONU’NA BAĞLI SENDİKALAR

Eğitim-Bir-Sen

Sağlık-Sen

Diyanet-Sen

Büro Memur-Sen

Bem-Bir-Sen

Toç Bir-Sen

Eğitim Sen yeni müfredatı reddetti: Asla kabul etmiyoruz, Bakanı istifaya davet ediyoruz Eğitim Sen yeni müfredatı reddetti: Asla kabul etmiyoruz, Bakanı istifaya davet ediyoruz

Bayındır Memur-Sen

Enerji Bir-Sen

Birlik Haber-Sen

Ulaştırma Memur-Sen

Kültür Memur-Sen

 

Editör: TE Bilişim