Bakanlık tarafından bir müjdeli haber de memur e memeur emeklilerine geldi.

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor - Son Dakika  Haberleri

İBB Başkanı İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz İBB Başkanı İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz

Yeni yıla kısabir süre kala memur ve memur emeklileri gözünü Bakanlık tarafınan yapılacak olan zam açıklamasına çevirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada vatandaşlara yönelik yapılacak olan zam açıklaması 3 Ocak'ta belirlenecek. Peki memur ve memur emeklilerinin zam oranları ne kadar olacak?

Çalışma Bakanı'ndan emekli maaşı açıklaması – Türkiye Emekliler Derneği

ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklenti tahmini 65,39 olarak güncellerken Aralık ayı için tahmini enflasyon rakamı 3,26 ollarak belirtildi. Söylenilen tahminleerin gerçekleşmesi halinde 6 aylık enflasyon verisi % 38 olarak belirlenecek. Diğer yandan memur ve memur emeklisinin 2024 yılının ilk 6 ayında alacağı toplu sözleşme % 15 eklenerek oran belirlenecek. Tahmin edilen rakamların çıkması halinde bu oran ise % 50 civarında olacağı belirtildi.

Yeni düzenlemeler yolda: Emekli maaşına iyileştirme! - Son Haberler -  Milliyet

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ VE MEMUR MAAŞ NE KADAR OLACAK?

İddiaalra göre enflasyonu aylık bazda 3,26 olarak belirlenirse memurun alacağı zam oranı % 50 olacak. Böylece  9 bin 876 TL olan en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 814 lira seviyelerine kadar yükselecek. Bekar bir memurun aldığı 20 bin 337 lira ise % 50 yükselişle 30 bin 565 TL olacak. Evli bir memurun aldığı 22 bin 17 TL ise % 50'lik zammın ardından 33 bin 25 TL'ye yükseleceği belirtildi.