Türk Sağlık İş Sendikası üyeleri Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı. Sağlık çalışanları meslek kodu mağduru olduklarını duyurdu ve bu soruna çözüm aradı.

Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!

WhatsApp Image 2024-03-27 at 17.13.08

Sağlık çalışanları adına Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Kayseri Şube Başkanı Soner Salcanlıer açıklama yaptı.

WhatsApp Image 2024-03-27 at 17.13.30

Kazanılmış hakların korunması, kanununu hatırlatmak amacıyla toplandıklarını belirten Salcanlıer'in açıklaması şöyle:

"Toplu iş sözleşmesindeki bu maddeyi yetkili işçi sendikası kuruma uygulatamamasından ve gözardı etmesinden kaynaklı üyelerini mağdur etmiştir.

6 yıla yakın vasıflı bir işte çalıştırılıp, çalışmış oldukları vasıflı işlerde profesyonelleşen işçilerin sözleşme ile kazanılmış olan hakları gasp edilmiştir ve yine yetkili İşçi Sendikası Öz Sağlık , Toplu Sözleşmede yer alan  54.Madde Uyuşmazlık Çözüm  Kuruluna çağrıda bulunmamış mağduriyetin giderilmesi için hiç bir adım atılmamıştır.

Tüzel kişiliğinede uymayan Sendika 6 yıldır aidat sendikacılığı yapılmaktadır. 6 yılın sonunda emekleri hiçe sayılarak vasıflı işlerden vasıfsız işlere tekrardan çekilen işçiler. Seslerini duyurabilmek için çalmadıkları kapı, aşındırmadıkları yol kalmamıştır.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı farklı hastanelerde çalışan 150’ye yakın arkadaşımız mağdur olmuştur ve her geçen gün bu sayı artmaktadır. Bu sorun sadece Kayseri de değil Tüm Türkiye'ye genelinde ortaya çıkmaya başlamıştır.

Sağlıkta çalışan 696 KHK ile kadroya geçen işçilerin sorunlarına her gün bir yenisi eklenmektedir.

Buradan çağrımızı Yetkili işçi sendikası Öz Sağlık İş'e ve sağlık bakanlığı yetkililerine yapıyoruz. Toplu iş sözleşmesindeki maddeleri artık uygulayın yeter artık bunca eziyet bunca çile, bizler Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün ATALAY ve Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Genel Başkanımız Hakan TOY un öncülüğünde bu konun takipçisiyiz.

Meslek Kodu Mağdurlarının Yanındayız ve yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bakanlığa bağlı bir kamu kurumunda iş barışının bozulmaması ve SGK tarafından cezai işleme maruz kalınmadan, kamu zararına sebebiyet verilmeden gerekli işlemlerin tesis edilip işçilere kazanmış oldukları hakkı verip iadeyi itibar edilmesi gerekmektedir" dedi.