Mayıs ayının ortalarıına doğru hava sıcaklıkları düşmeye devam ediyor. Mliyonlarca kişi dışarı çıkarken nasıl giyinmesi gerektiğinde kararsız. Montla dışarı çıkan mı dersin yoksa ceketle mi?  sokaklarda bu kararsızlığı görmemiz mümkün hale geldi.

Vatandaşlar "Bugün hava nasıl olacak?" sorusunun yanıtını aramaya başladı.  Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamasına göre, ülkenin büyük bölümünde kuvvetli yağışlar etkisini gösteriyor. Sağanak yağışlar bu hafta Marmara'yı yavaş yavaş terk ediyor ancak Karadeniz kıyıları için aynı şey söz konusu değil. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Bartın çevreleri, Orta ve Doğu Karadeniz, (Malatya hariç) Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı; diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

SİVAS'TA KAR ETKİLİ OLDU 

SİVAS

Mayıs ayının ilk haftalasında Sivas’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı görenleri adeta şoke etti. Hava sıcaklıklarının bir anda  mevsim normallerinin altına düşerek sıfıra inmesi vatandaşlar tarafından hayretle karşılandı. 2 bin 10 rakımlı Geminbeli geçidi, bin 950 rakımlı Çamlıbel geçidi ve Koyulhisar ilçesinde bulunan bin 800 rakımlı Eğriçimen yaylası beyaza büründü.

ILGAZ DAĞI GEÇİDİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

ILGAZ DAĞI GEÇİDİ

Çankırı-Kastamonu sınırında bulunan Ilgaz Dağı'nda kar yağışı etkili oldu.  Kar kalınlığının 4 santimetreye ulaştığı Ilgaz Dağı havadan görüntülendi. Ilgaz Dağı’nda kar yağışı dün sabahın erken saatlerine kadar devam etti.

BİTLİS'TE KAR ENGELİ

BİTLİS

Bitlis'in Tatvan ilçesinde "yeryüzü cenneti" olarak adlandırılan Nemrut Krater Gölü yolunda kar yağışı etkili oldu. Yürütülen çalışmalar sonucunda kar temizlendi.  Baharın gelmesiyle yolun açılmasını bekleyen ziyaretçiler, kar yağışından dolayı birkaç gün daha beklemek zorunda kaldı.

VAN'IN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI

Mayısta kuvvetli kar yağışı açıklaması 41 il için Meteorolojiden son dakika uyarısı geldi Günlerce sürecek, tarih verildi...

Van’ın Başkale ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimleri beyaza bürüdü.

BİNGÖL'DE SON DURUM ŞOKE ETTİ

BİNGÖL

Bingöl’ün yüksek rakımlı ilçesi Karlıova’ya bağlı Karlıca köyünde yağmur, yerini kısa süreliğine kar yağışına bıraktı. Köyün bir kısmı beyaza bürünürken, o anlar ise köydeki bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

 BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

PAZAR

EDİRNE °C, 22°C

İSTANBUL °C, 18°C

KIRKLARELİ °C, 20°C

KOCAELİ °C, 19°C

A.KARAHİSAR °C, 13°C

DENİZLİ °C, 25°C

İZMİR °C, 25°C

MUĞLA °C, 24°C

Sinop’ta balıklı mantı üretildi Sinop’ta balıklı mantı üretildi

ADANA °C, 27°C

ANTALYA °C, 24°C

HATAY °C, 22°C

ISPARTA °C, 19°C

ANKARA °C, 14°C

ESKİŞEHİR °C, 15°C

KONYA °C, 14°C

SİVAS °C, 11°C

BOLU °C, 12°C

DÜZCE °C, 15°C

KASTAMONU °C, 11°C

ZONGULDAK °C, 14°C

AMASYA °C, 15°C

SAMSUN °C, 13°C

TOKAT °C, 13°C

TRABZON °C, 13°C

ERZURUM °C, 11°C

KARS °C, 13°C

MALATYA °C, 16°C

VAN °C, 13°C

DİYARBAKIR °C, 20°C

GAZİANTEP °C, 18°C

SİİRT °C, 17°C

ŞANLIURFA °C, 21°