Gündem

Meteoroloji uyardı: Hafta sonu sıcaklıklar artıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre Türkiye bugünden itibaren yeni sıcak havanın etkisi altına girecek.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için hava tahmin raporlarını paylaştı. Türkiye, sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın; Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya hesabından sıcak hava dalgasına karşı uyardı.

Prof. Dr. Şen, "Bugünden itibaren hafta sonu dahil yaz havası Türkiye'de... Hatta Ege'de, Marmara'nın doğusunda ve güneydoğuda aşırı sıcaklar olacak" açıklamasında bulundu.

Abone Ol