Türkiye, eylül ayının son haftasında da sıcaklıkların rekor seviyelere ulaştığı bir yaz mevsimini geride bıraktı. Ancak bu durum çok uzun sürmeyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, hafta ortasından itibaren sıcaklıklar düşecek ve yağışlı hava etkili olacak. 

Eylül ayında da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Türkiye'de, önümüzdeki hafta ortasına kadar yüksek sıcaklık devam edecek. Ancak hafta sonundan itibaren soğuk hava dalgası etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, perşembe gününden itibaren batı bölgelerden başlayarak sıcaklık 4 ila 6 derece azalacak. Soğuk hava dalgasıyla birlikte yer yer kuvvetli yağışlar da bekleniyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Ege Bölgesinde az bulutlu, güneşin görüldüğü bir hava var. Sıcaklık bölgede 30 ile 35 derece arasında seyrediyor, yer yer 35 dereceyi de aşıyor.

Akdeniz Bölgesinde gökyüzü güneşli. Sıcaklık genellikle 30 ile 35 derece arasında ölçülüyor. Kahramanmaraş dolaylarında ise 37-38 dereceye kadar çıkıyor.

Tunceli'de bir ilk! Sıcak hava balonu turizmi başladı Tunceli'de bir ilk! Sıcak hava balonu turizmi başladı

İç Anadolu Bölgesinde hava az bulutlu, Sıcaklık Ankara’da 31, Eskişehir’de 33, Kayseri’de 30, Sivas’ta 28 derece ölçülüyor.

Karadeniz Bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir hava var, doğu kesimlerde sağanak yağışlar da görülebilir. Sıcaklık Bolu’da 31, Samsun’da 26, Trabzon’da 24 derece ölçülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesinin kuzey kesimlerinde 19-20 derecelerde sıcaklıkla yağışlı bir hava görülürken bölgenin batı kentleri 32-33 derecelerde sıcaklıkla açık bir gökyüzüne sahip.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bol güneşli bir hava görülüyor. Sıcaklık ise bölgede 35-36 derecelerde seyrediyor.