Ümraniye’de İETT otobüsü iş yerinin bahçe duvarına çarptı Ümraniye’de İETT otobüsü iş yerinin bahçe duvarına çarptı

Türkiye genelinde şubat ayı sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmişti. Mart ayında ise sıcaklıklar 7-8 derece birden düşerek soğuk bir havaya geçiş yapılacak. Yurt genelinde ise yağışlı bir hava hakim olacak. 

Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in kıyı ile iç kesimlerinde kuvvetli sağanak beklenirken, Doğu Anadolu'da da yoğun kar yağışı görülecek. 

İşçi haber-Yağış ve meteoroloji

8 İLE YAĞIŞ UYARISI

Marmara'da iki gündür devam eden sis, yeni haftada da sabah ve gece saatlerinde etkisini gösterecek. Meteoroloji tarafından sürücülere dikkatli olması konusunda uyarı yapıldı. Doğu bölgesinde don ve buzlanma hayatı olumsuz etkileyecek. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da da çığ tehlikesi bulunurken uzmanlardan 8 il için bir başka yağış uyarısı geldi. 

Salı günü Ege, Marmarave Batı Akdeniz'e gelecek kuvvetli yağmurun su baskınları ve sele neden olabileceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, ise  su baskınlarına ilişkin diikatli olunmalı diyerek şu 8 ili söyledi:

"İzmir, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Uşak, Denizli, Aydın, Antalya'da risk var" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL DONACAK"

Şen, Doğu Anadolu'da perşembe gününne dikkat çekerek kar yağışların görüleceğini ifade etti. Yine perşembe günü yurt genelinde tüm sıcaklıklar düşecek ve Karadeniz, İç Anadolu'da kar beklendiğini belirtti.

Megakent İstanbul'da ise sıcaklıkların yarından itibarne düşeceğini ve İstanbullu'nun donacağını söyledi. "Sıkı giyinmeliyiz" diyerek uyaran Şen, İstanbul'un doğu kısmının daha soğuk olacağını vurguladı.