Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük hava durumu tahmin raporu yayınladı. Rapora göre, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar bekleniyor. Ayrıca ülke genelinde ise yağış beklenmiyor. 

KUVVETLİ RÜZGAR ve ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI YAPILDI

Yapılan kuvvetli rüzgar uyarısına göre, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Çığ riskine karşı ise, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında tehlikenin geçerli olduğu bildirildi.

Bakan Yerlikaya: Karadeniz'de risk azaltma çalışmalarına başlayacağız Bakan Yerlikaya: Karadeniz'de risk azaltma çalışmalarına başlayacağız

BÖLGELERE GÖRE HAVA TAHMİN RAPORU

Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç Aanadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.