Türkiye'de etkisini gösteren toz taşınımı sebebiyle meteoroloji ve Valilikler "Maske takın" uyarısında bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz İBB Başkanı İmamoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz

Mısır ve Suriye üzerinden ülkemize gelen toz taşınımı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olmaya başladı. Toz taşınımıyla ilgili valilikler ve Meteroloji 15. Bölge Müdürlüğü tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Ülkenin Doğu bölgesinde etkisini gösteren toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu sürücüler zor anlar yaşarken, araçların ve balkonların üzeri toz tabakasıyla kaplandı.

Bununla beraber toz,  hava kalitesini de düşürdü. Kentlerde uzmanlar, "Maske" uyarısında bulundu. Diyarbakır , Mardin, Batman ve Elazığ’da etkili olan toz bulutu sis tabakası oluşturdu.

Diyarbakır’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Hevsel Bahçeleri ile Ergani ilçesinde Makam Dağı ve Mardin’deki tarihi yapılar toz bulutu nedeniyle görünmez hale geldi.

Meteoroloji Uyardı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü de, Mısır ve Suriye kaynaklı toz taşınımının çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiğini belirtti. Bunun üzerine görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.