EYT düzenlemesinin Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından aylar geçti. Ancak kapsama dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurlarının emeklilik yolundaki mücadelesi devam ediyor.

Emeklilik sisteminde haksızlık olduğunu belirten staj ve çıraklık mağdurları çocuk yaşta başladıkları çalışma hayatında staj ve çıraklık sigortasının başlangıç sayılmasını isterken uğradıkları bu haksızlığın bir an önce son bulmasını talep ediyor.

Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP 24 Haziran 2018 seçim beyannamesinde stajyer ve çıraklık mağdurlarına söz vermişti. 

Beyannamenin 121. sayfasında “Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik hizmetine sayılması” ifadesi yer almaya devam ediyor.

MHP kurumsal Twitter hesabından da 8 Haziran 2018’de şu paylaşımı yapmıştı: “Staj ve Çıraklık Süreleri Emeklilik Hizmetine Sayılacak #ÇalışanlarımızaTaahhüdümüz”

MHP bu taahhüdünü 8 Kasım 2017 ve 13 Haziran 2018’de de TBMM kürsüsünden duyurmuştu. MHP milletvekilleri söz alarak “Çıraklık ve staj süreleri hizmetten sayılmalı, bu süreler sigortalılık başlangıç tarihi olarak esas alınmalıdır” vaadinde bulunmuştu. 

Milletvekillerinin konuşmaları MHP’nin sosyal medya hesabından da paylaşılmıştı.

EYT düzenlemesinden yararlanamayan stajyerler ve çıraklar yaşanan bu mağduriyetin giderilmesini ve adilce emekli olmayı beklerken sık sık MHP'ye seslenerek verilen sözlerin tutulmasını istiyor. 

Staj ve çıraklık mağdurları emeklilik mücadelesinde MHP'li birçok milletvekili ve siyasetçiye ziyarette bulundu. 

Samsun Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneğini temsilen Kenan İşman eylül ayında, Samsun MHP il başkanlığına yeni atanan Burhan Mucur’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak aynı zamanda sıkıntılarını dile getirdi. Ziyarette Canik MHP İlçe Başkanı Süleyman Baltacı, İlkadım MHP ilçe Başkanı Yavuz Anuk’ta eşlik etti. 

İl Başkanı Mucur, staj mağdurları için umutlu mesajlar vererek, “Bu zamana kadar Genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli hangi konu hakkında söz verdi ise takipçisi olmuştur. Staj ve Çıraklığında bu konulardan biri olacaktır.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Eski MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla staj ve çıraklık mağdurlarını desteklediğini açıkladı. 

Son olarak da MHP Genişletilmiş Bölge İstişare toplantısı için Konya’ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı İmdat Yüğrük’ün talebini dinledi.

Staj ve çıraklık konusunu ilk gündeme getiren milletvekilinin Mustafa Kalaycı olduğunun altını çizen Yüğrük; bu mağduriyeti MHP’nin çözeceklerine inandıklarını söyledi. Yüğrük;” Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 3 dönem seçim beyannamesinde bize sözü vardır. Bu sözün yerine getirme zamanı gelmiştir. Bu mağduriyet haklı bir mücadele olduğu için elbet çözülecektir. Gelin bu mağduriyeti MHP çözerek tarih yazsın” dedi.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Kalaycı, “Bu mevzuya hâkimiz. Konuyla ilgili çalışma yaptık. Ama her şeyin bir zamanı var. Bunun da zamanı gelince çözülecek” dedi.

Uzun süredir mücadele eden staj ve çıraklık mağdurları MHP'den gelen bu yaklaşımların ardından Devlet Bahçeli'nin seçim taahhüdünün yerine getirilmesini talep ediyor.