Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu Meclis'te onaylanarak gerekli yaş ve şartları karşılayan vatandaşlar emekli edildi. Ancak 1 gün ile 17 yıl emekliliği kaçırarak hak kaybına uğrayan mağdurlara, çeşitli partilerin milletvekilleri tarafından destek geldi.

Emeklilikte Adalet Derneği'nin (EMADDER) amacı nedir? EMADDER'liler ne  istiyor?

Çıkarılan bir yasa ile vatandaşlar emekli edilirken, kanunun eksik çıktığını belirten vatandaşlar mağdur edilerek, 1 gün ile 17 yıl emekliliği kaçırmanın adaletli olmadığını ve konunun adaletli bir şekilde çözülmesi için mitinglerde bakanlığa seslendi. 

Emeklilikte Adalet Derneği Kartal'da miting düzenledi - Haber 1

MELİH MERİÇ'TEN KADEMELİ EMEKLİLİĞE DESTEK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'ten 2000 sonrası SGK mağdurlarına destek geldi. Meriç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

SGK girişi 1 gün geç olan vatandaşların 17 sene geç emekli olması haksızlık yaratırken, konunun meydanlarda miting yaparak çözüme kavuşturulmasını isteyen mağdurlar, 1999 sonrasına, eşitliğe uygun kademeli emeklilik gelmesi için beklemeye başladı. EMADDER'in Meclis'teki milletvekilleri ile bizzat görüşmesinin ardından gözler yetkililere çevrildi.

CHP Muğla Miletvekili Süleyman Girgin: "Turistlerden de aşı karnesi  istenmelidir!"

''ADİL BİR DÜZENLEME YAPILMALI''

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 1999 sonrası hak kaybına uğrayan vatandaşlara yönelik yapmış olduğu açıklama ile sesi oldu.

Süleyman Girgin kimdir? - Yeni Akit

Yapmış olduğu açıklamada, 9 Eylül 1999 öncesi işe giren 2041 yılına kadar bekleyecek. Bu yüzden 9 Eylül 1999 öncesi içinde adil bir düzenleme yapılmalı. yeni bir geçiş takvimi getirilmelidir. Demokratik sosyal bir hukuk devletinde 1 gün, 1 ay veya bikaç yıl arayla bir hakka erişim 17 yıl fark yaratamaz, yaratmamalı. Bu Anayasanın eşitlik ve sosyal ilkesiyle bağdaşmayan büyük bir hukuki garabet yaratacaktır. 1999-2008 arasında bir kademeli emeklilik sistemi getirilmelidir,'' diyerek konuyu gündeme getirdi.

Resim

EMADDER'DEN TBMM'DE BURCU KÖKSAL'A ZİYARET!

1999 sonrası hak kaybına uğrayan mağdurlar, EMADDER derneği genel Başkanı Mihriban Uğurlu başkanlığında ,TBMM'de Burcu Köksal'ı ziyaret etti. EYT Yasasını 3-5 günle birkaç ay veya birkaç yılla kaçıranların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için çalışacaklarını dile getiren Köksal, Mihriban Uğurlu ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

BURCU KÖKSAL - Milletvekili Adayları - 24 Haziran 2018 Seçimleri

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Anayasal hak ihlalali olduğunu düşünen mağdurlar, 1 güne 17 yıl çalışmanın toplumsal adaletsizlik yarattığını ve EYT sonrası mağdur edildiklerini dile getirdi. EYT’den 2 yıl farkı olan insanlar, getirilen yasa ile 17 yıl daha çalışmak zorunda kalacak.

Resim

2000'ler olarak Özgür Özel ile görüşen EMADDER, adil ve makul emeklilik gelmezse yasayı çözecek olan siyasetçiyi destekleyeceklerini dile getirdi. Son çıkan EYT yasası ile 1 gün ile 17 yıl beklemek zorunda olan mağdurlar yaşadıklarının adaletsizlik olduğunu birçok mecrada dile getirmeye devam ediyor. 

Emeklilikte adalet isteyenler İstanbul'da buluşuyor! - Söz Bursa