Sınavda, Yardımcı Hizmetler sınıfından Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçmek isteyen personel ile mevcut memurlar ve yönetici kademesinde yer alan şef unvanlı kadrolar için aynı olan 37 sorunun sorulması tartışmalara neden oldu. Bu durum, alt ünvanlı kadrolar ile üst ünvanlı ve yönetici pozisyonuna seçilecek olanların aynı kefeye konulması anlamına geliyor.

İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası

Ayrıca, alt ünvanda lise mezunu olma şartı taşıyan personel ile en az önlisans mezunu olma şartını taşıyan memurların aynı sorulara maruz kalması hakkaniyet açısından eleştirildi. Alt ünvanlı kadroların sorularının, aranan mezuniyet ve tecrübe şartları göz önüne alındığında daha az zorlu olması gerektiği düşünüldü.

Dikkat çeken bir nokta ise, daha önceki Görevde Yükselme Sınavlarında (GYS) bu iki gruba aynı soruların sorulmadığıydı. Bu durumda, yapılan sınavda adaletsizlik ve haksızlık olduğu iddiaları ortaya çıktı.

Son dönemde tartışmalara konu olan Yardımcı Hizmetler sınıfının kaldırılması sorunu çözülme aşamasındayken, MEB tarafından bu sınıfta yer alan personele şeflik sorularının sorulması düşündürücü bulundu. Bu tutum, adeta Yardımcı Hizmetler sınıfını terfi ettirmeme ve Görevde Yükseltmeme sınavına dönüştüğü şeklinde yorumlandı.

Söz konusu tartışmalar, sınav sürecindeki adalet ve eşitlik endişelerine dikkat çekiyor. İlgili kurum ve kuruluşların bu sorunları değerlendirerek adil bir çözüm bulmaları beklenmektedir.