UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre’nin Basel takımını Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı Stadyumu'nda konuk eden Trabzonspor, 65. dakikada Larsen'in golüyle mücadeleyi 1-0 kazandı.

Trabzonspor-Basel maçında duygulandıran koreografi - Son Dakika Futbol  Haberi

Arda Güler attı, Real Madrid kazandı Arda Güler attı, Real Madrid kazandı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde 36 bini aşkın can kaybına neden depremin ardından Türkiye'de ilk kez resmi bir karşılaşma oynanırken dün Trabzon'da tüm futbol dünyası tek yürek oldu. 

detail-photo-fancybox-5

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig kulüpleri başkanları protokol tribünde maçı birlikte izlerken farklı takım taraftarları da kendilerine ait forma ve bayraklarla tribünleri doldurdu. Maç sırasında beste söylenmemesi gerektiği duyurulurken, depremde zarar gören Kilis, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman şehirlerinin isimlerinin yer aldığı pankartlar tribüne asıldı.

BİLET GELİRİ DEPREMZEDELERE

Maç öncesi bilet gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağının açıklanmasının ardından bilet satış sitesinde yoğunluk yaşandı. Soğuk ve kar yağışlı havaya rağmen birçok takımın taraftarı karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi.

Trabzonspor - Basel maçında tribünlerden birlik ve dayanışma mesajı -  Fotoğraf Galerisi

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi birçok takımın taraftarı kendi takımlarının formaları ve bayraklarıyla maçı izlemeye gelirken uzun zamandır futbol maçlarında görülmeyen birlik ve beraberlik anları sosyal meydada hızla yayıldı.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada protokol ve basın tribünlerindekiler de karşılaşmayı depremzedelere bağış yaparak izledi.