Moskova'daki saldırı ile ilgisi bulunduğu iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.

Yapılan saldırının ardından Bryansk bölgesinde bir otomobil, güvenlik güçlerinin dur ihtarına durmayıp kaçmaya çalıştı. Kovalamaca esnasında ateş açıldı ardından araç takla attı. Şüphelilerden ikisi yakalandı diğerleri ormana kaçtı.

Federal Güvenlik Servisi saldırıyla bağlantılı 11 kişinin yakalandığını duyurdu. Bunlardan 4'ünün saldırıyla doğrudan bağlantılı olduğu bildirildi. Rusya Devlet Başkanı Putin'e konu hakkında bilgilendirme yapıldığı açıklandı.

Araçta yapılan aramada ise çok tabanca ve tüfek ele geçirildi. Bunun yanı sıra araçta Tacikistan vatandaşlarına ait pasaportlar bulundu.

"FAİLLER UKRAYNA TARAFINA GİTTİ"

Federal Güvenlik Servisi, saldırının faillerinin Rusya-Ukrayna sınırına gittiğini belirterek " Saldırıyı yapan teröristler Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştı. Teröristler sınırı geçmeyi planladı ve Ukrayna tarafında temasları vardı" değerlendirmesinde bulundu.

NELER OLMUŞTU?

Rusya'nın başkenti Moskova’da kamuflajlı kişiler, bir konser salonunda saldırı düzenledi. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), saldırıda 115 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Rus yetkililer en az 100 yaralı olduğunu da açıkladı.

Rusya Sağlık Bakanlığı yaralıların 60'ının durumunun ağır olduğunu duyurdu.

Rus yetkililerin "terör saldırısı" olarak tanımladığı saldırı, kent merkezine uzak Crocus Belediye Salonu'nda düzenlendi. Saldırının görüntüleri tüm dünyanın gündemine oturdu.

Terör örgütü DEAŞ, Rusya'nın başkenti Moskova'daki saldırıyı mensuplarının düzenlediğini iddia etti. Terör örgütü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova banliyösünde yer alan Krasnogorsk'taki konser salonuna örgüt üyelerinin saldırdığını ileri sürdü.

AFP haber ajansı da DEAŞ'ın saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

RUSYA'DAN TEPKİ

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmak imkansızdır. Hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm." ifadesini kullanmıştı.

İsrailli yetkililer endişeli! Gizli tutuklama kararı çıkabilir İsrailli yetkililer endişeli! Gizli tutuklama kararı çıkabilir

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." dedi.

65fe9dec12356f22c97996bf

Bu sabah Moskova'da ve Rusya'nın diğer kasaba ve şehirlerinde elektronik reklam panolarına, yanan tek bir mum ve 'Skorbim' (Yas tutuyoruz) yazısı eklendi. Moskovalılar öldürülenleri anmak için olay yerine giderek çiçekler bıraktı.

65fe9dec12356f22c97996ba