Yapı kayıt belgesi mağdurları, imar barışı döneminde yaşadıkları haksızlığın giderilmesi için çeşitli şekillerle seslerini duyurmaya çalışıyor. İmar izni olmayan evlere para ödeyerek sahip olan vatandaşlar, müteahhitlerin dolandırıcılığına maruz kaldı.

Evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan yapı kayıt mağdurları, devlet büyüklerinden çözüm bekliyor. Ancak mahkeme süreçleri uzun ve masraflı olduğu için mağduriyetleri devam ediyor. Yapı kayıt mağdurları, deprem ve pandemi gibi zorlu koşullarda evsiz kalmamak için yetkililerden acil bir adım atılmasını istiyor.

Kıran köyündeki vatandaşlar evlerinden oluyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran köyünde, tapulu mülklerde yaşayan vatandaşlar, evlerinin yıkılmasının ardından büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getiriyor. Köydeki bu durum, Büyükşehir yasasının köyleri mahalle haline getirmesi sonucunda ortaya çıkmış durumda.

İşçi Haber'e konuşan vatandaşlar, özellikle kış aylarında evlerinin yıkılmasının insanlık dışı bir uygulama olduğunu ve bu durumun kendilerini büyük ölçüde etkilediğini ifade ediyor. Köyde yaşayan insanlar, tapulu evlerine bile çivi çakamaz hale geldiklerini belirtiyor.

Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki iyileşme eğilimi sekiz aydır kesintisiz devam ediyor Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki iyileşme eğilimi sekiz aydır kesintisiz devam ediyor

Büyükşehir yasasıyla birlikte köylerin mahalle haline gelmesi beklenirken, imar planlarının henüz yapılmamış olması, altyapı eksiklikleri ve bu nedenle yüksek para cezalarının uygulanması vatandaşları mağdur ediyor. İmar planlarının eksikliği, yıkım kararlarının alınmasına ve vatandaşların evlerinin yıkılmasına neden oluyor.

Vatandaşlar, bu sorunların uzun süredir çözülmediğini ve siyasilerin bu mağduriyetleri dikkate almadığını savunuyor. Köyde yaşayan insanlar, bu tür uygulamaların son bulması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım talep ediyor.

"Evlerimizi yıkıyorlar"

İşçi Haber'e konuşan H.Ç., "Evlerimizin imar kayıt belgesini iptal ettiler. Yargılandık. Şimdi ise evlerimizi yıkıyorlar." diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. H.Ç, şu ifadeleri kullandı: "13 gün içinde evimizi yıkayacaklar. Ben bu evde yaşıyorum. Yardım edin, lütfen. Dur diyen yok. Bu belediyeyi lütfen durdurun, siz durdurabilirsiniz. Burada ocaklar sönmesin."