"Staj mağduru diye bir kavram doğru değil. Primini yatırmamış kişiler primini yatırmadan emekli olabilir mi, patronları kim?." diyerek değerlendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e tepki gecikmedi. 

Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj süresinin EYT kapsamında sayılıp sayılmayacağına dair, "Staj bir mağduriyet konusu değil. Staj bir eğitim. İş akdi stajla başlamıyor. Dolayısıyla EYT onu kapsamıyor.." ifadelerini kullandı. 

Staj ve çıraklık sigortası olanların bu sigortaları başlangıç olarak kabul edilmiyor. Bu sürelerin borçlanmaları da yapılamıyor. yıları 1.5 milyonu aşan EYT staj ve çıraklık mağdurlar. 8 Eylül 1999 öncesi staj sigortası yapılmasına rağmen kapsam dışında kaldı. meclise gelecek torba yasada EYT staj çıraklık mağduriyetinin de yer alması için sosyal medyada sesler yükselmeye başladı. Twitter'da "#StajınSonHaftası" etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı. 

Resim