31 Mart 2019 Pazar günü Türkiye tarihi bir seçim günü yaşadı. İtirazlar, oy sayımları, usulsüzlük iddiaları art arda geldi. Özellikle İstanbul'da kıran kırana bir mücadele yaşandı. İstanbul'daki bu yarış ile ilgili, ORC anket şirketinin sahibi Murat Pösteki İşçi Haber'e konuştu. Pösteki "Oy sayımlarının sonucu ne olursa olsun erken seçim havasında farklı bir siyasi süreç başlayacak" dedi. 

Bakan Özhaseki: Denizler halkındır, işgalci ne varsa yıkacağız Bakan Özhaseki: Denizler halkındır, işgalci ne varsa yıkacağız

Sayım sonucunda iki partinin nasıl tepki vereceğini değerlendiren Pösteki "Oyların sayımından sonra hala Ekrem İmamoğlu önde olursa özellikle MHP de işin içinde olduğu için bu durumun bir problem olmadan kabul edileceğini düşünüyorum. Ancak CHP'nin bu işi 'Tamam, yapacak bir şey yok' diye bırakacaklarını düşünmüyorum. Bir an evvel kendilerince olaya sahip çıkma peşindeler ve bu konuda çok kararlılar." diye konuştu.

"TÜRKİYE ERKEN SEÇİM HAVASINA GİRECEKTİR"

İstanbul'daki sayım sürecinin sonunda Türkiye'nin erken seçim havasına gireceğini vurgulayan Murat Pösteki "Herkes İstanbul'a gözünü dikmiş durumda. Trabzon'daki vatandaş da Diyarbakır'daki vatandaş da İstanbul'u merak ediyor. Bu nedenle İstanbul'da sonucun ne olacağı Türk siyasi hayatını da, bundan sonraki süreci de etkileyecek. Sonuç yeni bir erken genel seçim tartışmalarına yol açabilir. İstanbul Ekrem İmamoğlu'nda kalırsa Devlet Bahçeli'nin daha önce söylediği "Büyükşehirlerin kaybedilmesi durumunda bu iş sistem değişikliğine gider, sistem sorgulanır hale gelir" söylemleri artarak devam edecektir. Ancak Binali Yıldırım alsa da aynen bu sürece gireceğimizi düşünüyorum. Çünkü AK Parti çok fazla büyükşehir kaybetti. Önümüzdeki süreçte bir genel seçim sürecinin tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum. " dedi ve ekledi: 

"EKREM İMAMOĞLU KAZANIRSA..."

"Burada kamuoyuna yansıyan AK Parti'nin bu konuda daha mağdur olduğu. Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabır'e gitmesi, aceleci davranması...  Ancak AK Parti'nin afiş asması, teşekkür konuşması gibi iki tarafta bu tür hamleler yapıyor. Sürecin sonu ne olursa olsun farklı bir siyasi süreç başlayacaktır. Bunu bir araştıracı olarak bu şekilde görüyorum. Bu siyasi süreç de tamamen erken genel seçim havasında olacaktır. İstanbul şayet Ekrem İmamoğlu'nda kalırsa bu süreç daha da hızlanacaktır. Çünkü muhalefet rahat belediyecilik yapamadığı için erken seçimi kendi isteyecektir. " dedi. 

"ÜSLUP ÇOK ÖNEMLİ"

Liderlerin üslubunun çok önemli olduğu belirten Pösteki "Burada seçmen Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ve Erdoğan'ın ne dediğine bakıyor. Kullanılacak üsluba göre her partinin seçmeni ayrı ayrı tavır alıyor. Bu tavır sokağa da, kahvedeki vatandaşa da, evde oturan insana yansıyor. Biraz gergin bir süreç olduğunu görüyoruz. Türkiye her yerde İstanbul meselesi konuşuluyor. İnşallah bir an evvel neticeye varılır. " diye konuştu.


 

 

Editör: TE Bilişim