24 Aralık 2017 tarihinde yayımlanarak, 2 Nisan 2018'de yürürlüğe giren 696 sayılı KHK ile belediyelerde çalışan kadrosuz taşeron işçiler, belediyelerde kurulan şirketlere aktarılarak "belediye şirket işçileri" olarak adlandırılmaya başlandı. Ancak 696 KHK'lı belediye şirket işçileri taşeron olarak adlandırılırken kadro sözü ile mağdur edildi.

Gün geçtikçe zorlaşan yaşam koşulları, belediye şirket işçilerini maddi ve manevi açıdan sıkıntıya sokarken, yetkililerin kadro sözlerini yerine getirmemesi mağduriyetin boyutlarını artırıyor. Uzun süredir beklenen kadro adımının atılmaması, belediye şirket işçilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

750 bin kamu işçisinin talepleri neler? 750 bin kamu işçisinin talepleri neler?

Mustafa Sarıgül: 'TBMM'de seçim tarihi belli...'

Yaşanan bu haksızlığı görmeyen yetkililere tepki gösteren işçiler, medyaya ve kamuya seslerini duyurarak adalet taleplerini dile getiriyor. Belediye şirket işçileri, sadece iş güvencesi değil, aynı zamanda sosyal haklara da kavuşmak istiyor. Kadrosuz bir şekilde çalışmanın kendilerine yaşattığı belirsizlik ve mağduriyetin bir an önce giderilmesini bekliyorlar.

Mustafa Sarıgül'den destek

X hesabından yaptığı paylaşımla belediye şirket işçilerinin kadro talebini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, paylaşımda ''Belediyelerin verdiği kamu hizmetlerinin %92'sini belediye şirket işçileri üretiyor.  Buna rağmen belediye şirket işçilerinin kadrosu yoktur,hakları olan kadroyu istiyorlar.'' ifadelerine yer verdi.