Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ekonomim gazetesine konuştu. Nebati'nin asgariş ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili kullandığı ifade tepki çekti.

"ASGARİ ÜCRETİN ENFLASYONU FAZLA TETİKLEMESİNE YOL AÇACAK BİR ADIM ATILMASA İYİ OLUR"

İhracatçıların, uzun süredir yatay seyirde olan Dolar/TL ile ilgili eleştirilerini kabul etmeyen Bakan Nebati, "Döviz kurundan boşuna şikayet etmesinler. Optimal noktanın çok uzağında değil. Dövizdeki artışlar benim enflasyon planımı bozar. Enflasyonu yukarı çekici etki yapabilir" dedi. 

"FAKİRE FUKARAYA VERMEK BEREKET GETİRİR"

Otomobil satışlarındaki yüzde 20 düşüş neyi gösteriyor? Yavaşlama devam edecek mi? Otomobil satışlarındaki yüzde 20 düşüş neyi gösteriyor? Yavaşlama devam edecek mi?

Asgari ücrete dair konuşan Nureddin Nebati, "Asgari ücret artışı temmuz ayı ile birlikte yüzde 95’i buldu. Bu yılı yüzde 65 enflasyonla geride bırakacağız. Dolayısıyla asgari ücret artışı enflasyona 30 puan fark atmış olacak. Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" şeklinde konuştu. Nebati, 2023 yılı asgari ücreti için rakam belirtmezken "Asgari ücretin enflasyonu fazla tetiklemesine yol açacak bir adım da atılmasa iyi olur" diye konuştu.