New York Valiliği tarafından alınan karar neticesinde, New York metro hatlarında ve istasyonlarında yaşanan gasp, hırsızlık ve darp gibi olayların önüne geçmek amacıyla eyaletin ulusal muhafızları, merkezi istasyonlarda ek güvenlik önlemleri alarak bu noktalarda konuşlandı.

Ulusal muhafızlar turnike girişlerinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca bazı kişileri durdurarak çanta ve üst araması yaptılar. Arama yapmaya izin vermeyen kişilere ise uyarıda bulunmak amacıyla, istasyonların girişlerine  "metroya binmesine izin verilmeyeceği", ısrar edenlerin "gözaltına alınabileceği"ni belirten tabelalar astılar.

Silahlar ABD'den İsrail'e akmaya devam ediyor: “İsrail savunmasız bırakılmıyor” Silahlar ABD'den İsrail'e akmaya devam ediyor: “İsrail savunmasız bırakılmıyor”

Metroyu kullanan New York vatandaşları, işe gidiş ve dönüş saatlerinde, New York metrosunun en işlek noktalarından Grand Central, Porth Authority, Union Square gibi istasyonlarda kamuflajları ve uzun namlulu silahlarıyla görev yapan askerlerle karşılaştı ve şaşkınlıklarını gizleyemedi.

SUÇ ARTIŞLARI HALA ENGELLENEMİYOR

New York Valisi Kathy Hochul, çarşamba günü gazetecilere açıklamada bulundu. 

Hochul yaptığı açıklamada, metro istasyonlarında artan suç oranlarıyla mücadele için hazırlanan plan dahilinde, 750 Ulusal Muhafız üyesinin ve 250 polis memurunun istasyon girişlerinde görevlendirileceğini belirtmişti.

Vali Hochul yaşanan olaylara karşı, "İşine, ailesini ziyarete ya da doktor randevusuna giden hiç kimse yanında oturan kişinin ölümcül bir silaha sahip olduğundan endişelenmemeli." şeklinde açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

BİRDEN FAZLA SUÇ İŞLEYENLERE METRO YASAĞI

Hochul ayrıca adli yetkililere yasa önerisinde bulunduğunu aktararak, birden fazla suç işleyenlerin New York'taki metroları kullanmasının yasaklanması gerektiğini belirtti.

Ocak ayında New York metrolarındaki suç oranlarında yüzde 45'lik artışın yaşanmasının ardından önlem paketi valilik tarafından açıklanmıştı.

(Kaynak:AA)

Editör: Öznur Kaya