WASHINGTON, 16 Şubat (Reuters) - New York Valisi Kathy Hochul Cuma günü New York'taki bir Yahudi hayırseverlik etkinliğinde yaptığı ve sosyal medyada viral olan, İsrail'in 7 Ekim'deki Hamas saldırısının ardından Gazze'yi yok etmek için haklı gerekçeleri olduğunu öne süren açıklamaları için özür diledi.


Hochul, Perşembe günü New York United Jewish Appeal-Federation için düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada "Eğer Kanada bir gün Buffalo'ya saldırsaydı, üzgünüm dostlarım, ertesi gün Kanada olmazdı" şeklinde konuştu.

İsrail basınından yeni bir iddia: ABD ve İran'dan temsilciler Umman'da "gizli toplantı" yaptı İsrail basınından yeni bir iddia: ABD ve İran'dan temsilciler Umman'da "gizli toplantı" yaptı


"Bu doğal bir tepkidir. Kendinizi savunmaya ve bunun bir daha asla yaşanmamasını sağlamaya hakkınız var. Ve bu İsrail'in hakkıdır."

"KÖTÜ KELİME SEÇİMİ"


Cuma gecesi yaptığı açıklamada, "topluluğumuzun üyelerine zarar verebileceğini şimdi fark ettiğim uygunsuz bir benzetme kullandığından" pişman olduğunu ve "kötü kelime seçimi" için özür dilediğini ifade etti.


Vali, "İsrail'in kendini savunma hakkına desteğimde net olsam da, Filistinli sivil kayıplardan kaçınılması ve daha fazla insani yardımın Gazze halkına ulaştırılması gerektiğini defalarca söyledim ve inanmaya devam ediyorum" diye ekledi.

YAKLAŞIK 29.000 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaşanan insani kriz Gazze'nin 2 milyonu aşkın nüfusunu açlık sınırında bıraktı. Gazze sağlık bakanlığına göre İsrail'in saldırılarında yaklaşık 29,000 kişi hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler insani ateşkes çağrısında bulundu ancak ABD, Hamas'ın yeniden toparlanmasına izin vereceğini söyleyerek buna karşı çıktı.

Kaynak: Reuters