Cumartesi günü New York'un Black mahallesinde silahlı bir saldırgan bölgede bulunan bir süpermarkette 10 kişiyi vurarak öldürdü ve üç kişiyi yaraladı,

Vurulanlardan 4 kişinin süpermarkette çalıştığı, ölenlerin arasında güvenlik görevlisi olan ve saldırgana müdahale etmeye çalışan emekli bir polisin de yer aldığı belirtildi.

Gazze'ye gönderilen 1063 yardım tırından yalnızca 49'u ulaşabildi Gazze'ye gönderilen 1063 yardım tırından yalnızca 49'u ulaşabildi

Yetkililer, bir tüfekle silahlanmış ve tek başına hareket ettiği anlaşılan şüphelinin, saldırıyı sosyal medya platformu Twitch'te canlı olarak yayınladığı ve öğleden sonra saldırısını başlatmak için birkaç saat uzaklıktaki evinden Buffalo'ya arabayla gittiğini bildirdi.

Yetkililer, açılan ateş sonucu yaralanan 13 kişiden 11'inin siyahi olduğunu söyledi. Diğer ikisi beyazdı. Ölülerin ırk dağılımı netleşmedi.

Erie İlçe Bölge Savcısı John Flynn, eyalet mahkemesinde, şartlı tahliye olmaksızın maksimum ömür boyu hapis cezası gerektiren birinci derece cinayet suçlamasıyla ateş açılmasından saatler sonra mahkemeye çıkarıldığını söyledi.

Fotoğraf kaynak: Euronews