Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki çatışmanın nükleer bir savaşa dönüşeceğine inanmadığını söyledi. Ancak ABD ve Avrupa'yı Moskova'nın Batı'ya bağımlı olmak istemediğini belirtti.

Rusya ekonomisi, Moskova'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Batı'daki tüm ülkeler Rusya'ya mali açıdan ağır yaptırımlar uygulamaya başladı. Bu durum 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin çöküşünden bu yana en ağır krizler arasında yer alıyor. 

Rusya'nın Kommersant gazetesinin Kremlin muhabiri tarafından bir nükleer savaşın tetiklenip tetiklenemeyeceği sorusuna Lavrov,  "Buna inanmak istemiyorum ve inanmıyorum" dedi.

RUSYA EN BÜYÜK CEPHANEYE SAHİP ÜLKE

Rusya ve ABD, 20. yüzyılın büyük bölümünde dünyayı bölen ve Batı'yı Sovyetler Birliği ve müttefikleriyle karşı karşıya getiren Soğuk Savaş'tan sonra en büyük nükleer savaş başlığı cephaneliğine sahip ülkedir.

"Rusya'nın güvenliğini sağlamak için şart"

Putin, ABD'nin NATO üyeliğini Rusya sınırlarına kadar genişletmesi ve Kiev'de Batı yanlısı liderleri desteklemesinin ardından Ukrayna'daki "özel askeri operasyonun" Rusya'nın güvenliğini sağlamak için şart olduğunu söyledi.

Lavrov, "Bu krizden yeniden canlanmış bir psikoloji ve vicdanla çıkacağız: Batı'nın güvenilir bir ortak olabileceği yanılsamasına kapılmayacağız" dedi. Halkımız için önemli bir anlamı olan hayatımızın bu alanlarında bir daha asla Batı'ya bağımlı kalmamak için her şeyi yapacağız” dedi.

Reuters haber sitesinden çevrilmiştir