Hamit Altıntop'un açıklamalarına tepkiler büyüyor: Hemen görevine son verin Hamit Altıntop'un açıklamalarına tepkiler büyüyor: Hemen görevine son verin

AÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve Egzersiz ve Spor Psikolojisi Derneği’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Uluslararası Egzersiz ve Spor Psikolojisi Kongresi, 11-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında Spor Bilimleri Fakültesi ve Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan AÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, kongrenin ana temasının pandemi sırasında ve sonrasında yaşananlar olduğunu belirtti.

"AHLAKA VE DİSİPLİNE ÇOK ÖNEM VERİRİM"

Kongrede ’Sporcu ve Antrenör Gözüyle Farklı Kültürlerde Sporcu Psikolojisine Bakış’ konulu söyleşiye katılan Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, "Sahada futbol oynamak bu işin en kolay tarafı diyebilirim. Asıl zor olan sevgi ve saygıyı korumak, insan ilişkilerini iyi yönetebilmek" dedi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben şahsen ahlaka ve ciddiyete çok önem veriyorum. Bizim kültürümüzde bu iki konu çok önemlidir. Başka kültürlerde belki bu o kadar önemli olmayabilir. Fernando ile Transfer sürecinde görüştüğümüzde 2 saat boyunca aile ilişkilerinden, yeme içme alışkanlıklarından, günlerini nasıl geçirdiği gibi durumlardan konuştuk ve görüşmeyi futbolla ilgili tek kelime konuşmadan sonlandırdık. Konuşmamızda hiç futbol kelimesi geçmedi ama aslında hep futbolla ilgili konuştuk diyebilirim. Çünkü dediğim gibi futbolun sahadaki kısmı bizim için en kolayı. Asıl zor olan onun öncesinde ve sonrasında olanlar yani kamera arkası diyebilirim." dedi.