Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

ODTÜ’de Taşıt İşletme Müdürlüğü çalışanları, fazla mesai ücretlerinin düşürüldüğünü, mobinge maruz kaldıklarını ve rutin işler dışında yaptıkları işlere dair ücretlerinin kesildiğini belirtiyor. 

Evrensel'in haberine göre, ODTÜ Taşıt İşletme Müdürlüğü çalışanları, Taşıt İşletme Müdür Vekili Necmettin Keskin’in emek sömürüsü karşısında basın açıklaması yaptı. Rektörlük binası önünde yapılan açıklamayı, çalışanlar adına Mustafa Kiper okudu ve ODTÜ Eğitim-Sen de destek verdi.

Açıklamada şoför Mustafa Kiper, kriz koşullarının herkesi olumsuz etkilediği bu dönemde, fazla mesai ücretlerinin düşürüldüğünü ve rutin işler dışında yaptıkları işlerin ücretlerinin de kesildiğini söyledi. 

Taşıt İşletme Müdür Vekili Necmettin Keskin’in kendisine verilen yetkiyi daha fazla emek sömürüsü için kullandığını ifade eden Kiper, bu uygulamaları eleştirenlerin ise hakarete uğradığını ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyleyerek mobinge maruz kaldıklarını belirtti. Kiper, müdür vekiline yakın duran çalışanların şoför sayısı az  olmasına karşın görece hafif işlerde çalıştırıldığını, kimilerine de hak etmedikleri halde fazla mesai ücreti verildiğini söyledi.

Kiper, “Her zaman ODTÜ’nün bir parçası olmaktan gurur duyduk. “Ancak üzülerek söylememiz lazım ki bizim parçası olmakla gurur duyduğumuz ODTÜ bu ODTÜ değil” diyen Kiper, ODTÜ yönetimini, çalışanlarının sesini duymaya çağırdı.