KPSS'den yüksek puan alsalar bile atamaların yetersizliği nedeniyle mesleklerini icra edemeyen öğretmenler uzun süre atama beklemişken şimdi de seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği "Kamuda mülakatları kaldıracağız." sözünün aksine yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, katıldığı canlı yayında mülakatların devam edeceğini belirtmesi üzerine hayal kırıklığına uğradı. 

Gelecek nesli adım adım yetiştiren öğretmenlerin atanmak, mesleklerini icra etmek için önlerinde birçok engel olması tepki çekerken atama bekleyen öğretmenlerin psikolojik ve fiziksel olarak zor günler yaşamasına neden oluyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS, atama ve mülakat stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor.

Öğretmenler dikkat: Öğrenci görüntülerini paylaşana kınama cezası yolda! Öğretmenler dikkat: Öğrenci görüntülerini paylaşana kınama cezası yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi vaatlerinde mülakatı kaldırmak da vardı. Yıllardır atanmayı bekleyen öğretmenler, Bakan Tekin'in bu açıklamalarıyla hayal kırıklığına uğradı. Yıllarca eğitimini aldıkları mesleklerini atanarak icra etmek isteyen öğretmenler, yetkililere seslenerek mülakatsız atama sözünün tutulmasını istedi. 

Kabine Toplantısı öncesi sosyal medyada sorunlarına dikkat çeken öğretmenler #KabinedenMebe100BinMüjde etiketiyle atama ve mülakatla ilgili var olan haksızlıkların giderilmesini istedi.

Mülakatsız 100 bin atama kararı alınmasını isteyen öğretmenler daha fazla vaatlerle oyalanmak istemezken okullarına kavuşacakları günü bekliyorlar.