Çeşitli bölümlerden mezun olan gençler, kamuda büyük tartışmalara yol açan mülakat sisteminin kaldırılarak KPSS puanına göre atama talepleri için bir kez daha hükümete seslendi. 

Bugün Ziller Çalmayacak Öğretmenler eylemde ..

21. yüzyıl Türkiysi'nin en büyük sorunların biri olarak gösterilen ve kamuoyunda tartışmalara yol açan mülakat sorunu gençlerin kariyerleri için önlerinde en büyük engellerden biri olarak gösteriliyor. 

İZBİLİM Koleji | Öğretmen ve Yöneticilerden Beklenen/İstenen Temel  Yetkinlikler

''HER YIL ATAMA OLUYOR''

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin en büyük problemlerinden olan mülakatsız atama sorunu ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "Şu anda 1,2 milyon öğretmenimiz var sistemimizde. 1,2 milyonu da geçti, bu son atamalarla da geçecek inşallah. 2000'li yıllarda 500 bin öğretmenimiz vardı sistemin içerisinde. Yaklaşık 750 bin öğretmen, yani yüzde 75'i şu anda eğitim sisteminde olan öğretmenlerin yüzde 75'i son 20 yıl içerisinde eğitim sistemine kazandırıldı ve ilk kez Türkiye'de öğrenci sayısı artmasına rağmen öğretmen başına düşen öğrenci sayısı OECD ortalamasına yakınlaştırıldı." dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Özer: 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz

Yaptğı açıklamalarda başvuru yapıp atanamayan öğretmenlere müjdeyi veren Özer, Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu defa son 20 yılda tek seferdeki en yüksek atamayı Milli Eğitim Bakanlığına tahsis etti. İnşallah 8 Mayıs tarihi itibarıyla İstanbul'da pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle atamayı gerçekleştireceğiz.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Bireysel Olarak Benim Tüm Çabam, Geliri  Ne Olursa Olsun Her Bir Ailenin Çocuğunu Devlet Okullarımıza Gönül  Rahatlığıyla Gönderebilmesidir.”, Söyleşi Burhanettin Duran | Kriter Dergi

Ondan önce de sizin değindiğiniz gibi 3 bin 500 engelli öğretmen ataması ki o da son 20 yılın tek seferdeki en yüksek ataması oldu. Hatta orada Sayın Cumhurbaşkanımız bir de sürpriz yaptı. Başvuruyu yapıp atanamayan, geriye kalan tüm öğretmenlerin de atanması müjdesini verdi ve onların atamalarını da gerçekleştirdik. İnşallah 8 Mayıs'ta da 45 bin öğretmen atamasını gerçekleştireceğiz.'' demişti. 

Öğretmen Olmanın Avantajları ve Dezavantajları

EN ÇOK AÇIĞI OLAN BEŞ BRANŞ

Özel Eğitim

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Sınıf Öğretmenliği

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Yabancı Dil

Okul Öncesi